marți, 4 noiembrie 2008

Ca sa nu trec, prea usor, peste ziua de azi!

Nu simt nevoia sa scriu despre alegerile de peste Ocean.
Dar, ca sa fiu in randul lumii, o sa-mi dau cu parerea, ca simplu cetatean.
Nu cred ca, pentru noi, conteaza cine va fi viitorul presedinte al Americii!
Stiu doar atat : avem trupe trimise in razboaie care nu sunt ale noastre; avem baze militare americane puse fix in coasta rusilor;
La ce ne-a folosit? Stie cineva?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ne foloseste la nimic. Asta o stim cu totii. Este doar interesant de urmarit. Atat.
Alandra

Mihai Valentin Neagu spunea...

De acord cu prima afirmatie: nu conteaza, prea mult, pentru romani, cine va conduce America. Cu privire la a doua imi permit sa te contrazic. Ne-a folosit si ne foloseste in continuare participarea la actiuni multinationale. Suntem acolo. Suntem "in carti". Facem parte din echipa. Daca ne-a folosit? Hai sa privim un pic in jur. La Ucraina de exemplu si chiar la Bulgaria. Garantiile de securitate care ne sunt conferite au dus la cresterea economica actuala. Si nu vreau sa intru in dezbateri politice legate de coruptie, Basescu, CV Tudor sau Tariceanu. Ultimii sunt doar oameni politici cu programe diferite. Dar nu putem ignora realitatea ca traim mai bine ca in 1990 sau ca in anul 2000. Iar parteneriatele externe, economice sau militare, ne-au ajutat sa ajungem aici. Parerea mea (vorba lui 'nea Nicu Vacaroiu)

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Mihai Valentin Neagu
Va respect parerea si va mai astept cu comentarii, desi nu sunt de acord cu ideea ca traim mai bine ca in 1990 sau 2000. Probabil ca unii, cu siguranta, traiesc mai bine, dar in detrimentul celor mai multi.
Cat despre garantiile de securitate, nu cred ca Romania chiar era in pozitia de a se simti amenintata. Nici macar dinspre est.

Anonim spunea...

Nu sunt de acord ca am avut de castigat pt. ca suntem "in carti". UNII sigur au castigat dar cei mai multi NU. Altfel nu am asista la miscarile sindicale din aceste zile. Oricat "de electorale" ar fi, atunci cand ceri majorari de 50% inseamna ca ti-a ajuns cutitul la os. Si vorbim de milioane de oase.
Ionel Popescu - Bucuresti

Anonim spunea...

Ne vindem prea usor, ca niste c-ve proaste.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@anonim
Mai usurel cu limbajul!

Anonim spunea...

Obama inseamna SCIMBAREA!