luni, 3 noiembrie 2008






Acum doi ani, am avut parte de o experienta extraordinara.
Absolut intamplator, am aflat ca, in sfarsit, PRM a gasit posibilitatea sa-si faca propria televiziune,"Cosmos TV".
Multe ironii s-au atintit atunci asupra partidului si a liderului sau.
Este adevarat, mijloacele materiale erau destul de reduse, iar cei dispusi sa puna umarul, neconditionat, foarte putini.
Mie mi-a placut mereu sa ma implic in proiecte noi, sa construiesc, pornind de la zero (vom mai vorbi despre asta). Asa, am inceput si propria afacere. De la zero. Si o tin asa, de 18 ani.
Revenim.
Mi-as fi dorit, atunci, sa realizez o emisiune axata pe teme economice, sa spun in gura mare ce ma doare, sa ofer solutii, nu "discutii", cum zicea unul, intr-o campanie, asta-vara.
Dar, n-a fost sa fie! S-a considerat ca n-as avea audienta.
In acel moment, lui Corneliu Vadim Tudor i s-a parut, mai potrivit, sa realizez o emisiune despre animale. In spatele meu, unii isi dadeau coate, stiind ce imi doream si ce am primit.
Ceea ce pot sa spun, cu mana pe inima, este ca am intrat intr-o lume cum nici n-am visat ( nu in lumea TV, nu intelegeti gresit). Emisiunea pe care o realizam, saptamanal, denumita "Binecuvantati animalele si copiii!" m-a schimbat pentru tot restul vietii si m-a pus in fata unor realitati de care nu auzisem si pe care, multi dintre noi, alegem sa le ignoram.
Cu mijloace tehnice nu tocmai de ultima generatie, cu decoruri modeste, am reusit sa initiez numeroase dezbateri in domeniul protectiei animalelor, de care sunt mandra. Am cunoscut oameni minunati si mi-am facut multi prieteni. Am facut si ceva valuri! Fara productii costisitoare, decoruri sclipicioase si costumatii kitsch, fara vedete Playboy si mascarici cu limbaj suburban. Nu la mult timp, Parlamentul a adoptat o lege referitoare la protectia animalelor. Dar normele de aplicare nu s-au transmis nici pana in ziua de azi! Iar acum, ipocritii se vaicaresc si apar pe toate posturile de televiziune cu afirmatii hazardate, cum ca, intretinerea unui catel, in adapost, costa 4 milioane de lei vechi, pe luna.
Cat de prosti ne cred? Banii aceia se pierd pe drum, in buzunarele fara fund ale celor care ii gestioneaza, dar se deconteaza pe spinarea bietului catel, starnind, in mod artificial, indignarea opiniei publice!
Dupa campanie, vom discuta, poate, mai multe.
Putini dintre voi stiu cum se face o haina de blana sau ce industrie barbara sta in spatele "aripioarelor picante"!
Deocamdata, insa, promit, in cunostinta de cauza, alegatorilor mei, ca voi rezolva problema cateilor "maidanezi", fara sa-i ucidem ! E nevoie doar de vointa politica!
P.S. In imagine apar alaturi de catelul meu, Dolphi, iar haina de blana NU este naturala!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Stimata Doamna, aveti multa dreptate in ceea ce priveste aplicarea legii privind animalele fara stapan. Din pacate de curand am avut o mare dezamagire chiar din partea Primarului General, Sorin Oprescu. Acest om, pe care l-am votat cu speranta ca are solutii sa solutioneze marile probleme ale Bucurestiului s-a declarat sceptic privind rezolvarea situatiei celor 30.000 de caini fara stapan. Consider ca putem acorda mai putini bani pentru "rezolvarea" bordurilor si mai multi pentru cainii fara stapan, mai ales ca domnia sa este medic, iar acesti caini ridica serioase probleme de igiena. Solutia: sa se concesioneze mai putine terenuri pentru clientii politici si sa se dea acestea pentru infiintarea de padocuri, dotate, destinate castrarii cainilor, nu eutanasierii lor . Unde este legiferata Politie a Animalelor?
Cu stima
Radu

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Radu
Politia Animalelor nu s-a infiintat inca. De cazurile acestea se ocupa, inca, Politia, daca este sesizata.
Problema este ca ei nu fac fata cercetarii infractiunilor grave si trateaza mai "usor" cazurile de cruzime fata de animale. Legea exista (din ianuarie) dar nu s-au elaborat normele de aplicare a ei nici azi!

Anonim spunea...

Am prins si eu o emisiune a ta.
Era mishto. De ce ai plecat de la Cosmos. N-ai incercat pe la alte televiziuni.

Anonim spunea...

Cine poa sa creada ca un caine costa patru milioane pe luna. Am si eu doi caini mari si stiu care e treaba. Astia ne cred pe toti retardati, asa cum sint si ei:))

Anonim spunea...

Ce rasa e?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@ corul anonimilor
- de la Cosmos am plecat in momentul in care Corneliu Vadim Tudor a decis sa ia distanta de aceasta televiziune. Nu am abandonat ideea de emisiune, dar acum am alte prioritati.
- E clar ca nu costa patru milioane pe luna. Doar daca adapostul ar fi pe un teren inchiriat din Pipera, iar catelul ar fi dus zilnic la coafor:))
- E bichon maltez, foarte vigilenta, jucausa si devotata. Mi-a schimbat viata. In bine!