marți, 11 noiembrie 2008

PENTRU UNII, MUMA, PENTRU ALTII, CIUMA!

Urmaresc emisiunile care au drept protagonisti politicieni. Mai nou, nu scapam de ei nici in emisiunile de divertisment ca, deh, trebuie promovati sub orice forma. Foarte bine. Cu-i nu-i place, are la indemana telecomanda. Urmaresc si canalele de stiri.
Exista multi politicieni, chiar si printre cei tineri, cu darul de a vorbi mult, corect romaneste, dar, in realitate nu spun nimic. Au idei putine pe care ni le servesc ambalate frumos. Multa forma si putin fond.
Altii, au un discurs atat de tern si fete atat de imperturbabile, incat iti piere cheful sa-i mai asculti.
Mare greseala, pentru ca, uneori, cu buna sau "ne-buna" stiinta, transmit mesaje care trebuie"traduse", din romana in romana, pentru publicul larg, neavizat.
Iata, o mostra, din gandirea premierului, expusa la Bruxelles :
"VREAU SA SUBLINIEZ CA, INTR-O ASTFEL DE PERIOADA, LINIA DE CONDUITA TREBUIE SA FIE CATRE DIMINUAREA CHELTUIELILOR PUBLICE IN GENERAL, CATRE ORIENTAREA CHELTUIELILOR SPRE INVESTITII CU FONDURI PUBLICE, IN ASA FEL INCAT PIERDERILE DE LOCURI DE MUNCA DIN SECTORUL PRIVAT SA FIE INTR-UN FEL COMPENSATE DE CREAREA SAU MACAR MENTINEREA LOCURILOR DE MUNCA DIN SECTORUL PUBLIC".
In traducere libera a textului de mai sus, domnul Tariceanu spune ceva de genul: La naiba cu intreprinderile din sectorul privat, platitoare de taxe si impozite! Sa ne protejam, noi, sectorul public, in fata crizei, sa nu cumva sa se piarda locurile de munca ale bugetarilor, pardon, ale clientelei noatre politice. Sa facem investitii pe bani publici, caci pe astea le putem controla, inclusiv comisioanele returnate tot catre noi si ai nostri!
A nu se intelege ca am ceva de impartit cu cei care lucreaza la stat.
Dimpotriva, vom discuta despre grevele care au loc , zilele acestea, si sunt perfect indreptatite!
Am o mare problema cu institutii, agentii, organisme si organizatii, de care n-am auzit, supraaglomerate de clienti politici si toate neamurile lor, care toaca banul public, luna de luna, fara rost!
Ca, nu degeaba, numarul bugetarilor a "sarit" de la aprox. 800.000 la 1.300.000 de persoane, in intervalul 2004-2008!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Este mai usor sa faci investitii cu bani publici care sunt in ultima instanta in administrarea guvernantilor. Accesarea de fonduri structurale aste strict controlata de UE si deci se poate fura mai putin, catre de loc. Cred ca in aceasta campanie cei de la PNL trebuie sa ne comunice si motivele pentru care nu s-au accesat fonduri UE. Chiar daca cineva ar avea dorinta de accesare ar trebui sa se dea pe mana firmelor de consultanta capuse, care sunt in directa legatura cu organismele care aproba! Chiar electoratul roman nu s-a plictisit sa le faca jocurile?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Nici daca te dai pa mana firmelor "capusa" nu accesezi bani europeni, pentru ca, si acelea, au "clientii" lor.

Anonim spunea...

Cine sta sa faca interpretari?
Populatia cocosata de saracie?
Marilena