joi, 6 noiembrie 2008

RAZBOI! NEVINOVATELOR PANSELUTE!

Nu mai suport panselutele, crizantemele si bradutii.
Tot ce-i mult strica!
Sunt sufocata de panselute, muscate, crizanteme, gazon, palmieri si alte plante rasarite in Bucuresti, in pragul iernii!
Bancutele colorate, din statiile de autobuz, sunt mai dese ca recipientele in care se aduna gunoiul.
Intr-o tara normala, cu venituri decente pe cap de locuitor, fie el intreprinzator, bugetar sau pensionar, chiar nu ma interesa cate panselute troneaza pe metru patrat!
In centrul orasului, in marile intersectii, chiar conteaza! Pe unde "trece" lumea!
Ca, de restul aleilor, dintre blocuri, nici vorba!
Parloaga si tristete, la maxim!
Poporul se bucura la vederea beculetelor infasurate pe stalpi! Ce atmosfera de sarbatoare! Ce primar bun, ce frumos "cheltuie"el, micutzul, "bugetul primariei! ": "poate ca fura, dar face ceva si pentru noi", ar zice Nea Stere al lui Mordechai (pentru cunoscatori, of course!).
Nu conteaza ca, fiecare panseluta, varata in pamant si udata periodic ca sa nu dea coltu' de frig si "inima rea" pana la alegeri, inseamna cativa leuti, deturnati de la bugetul salariilor si al pensiilor in alte scopuri!
Inseamna bani, mai putini, pentru buzunarul nostru.
Vin "analistii" si le baga in cap "contruabililor" ca, bietii primari nu au de ales, pe principiul: asta e bugetul si noi trebuie sa azvarlim cu banul public pe ce se nimereste: bordurici, floricici si locurici de joaca pentru gagici; n-am gasit alta rima!
Sincer, as prefera sa vad mai putine aglomerari de flori in fata blocului si mai multi bani pentru pensia mamei. Sa hotarasca ea, daca vrea, sa sadeasca panselute albe, roz sau mov si sa aiba posibilitatea sa le planteze, dupa bunul ei plac. Si al vecinilor.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Ai dreptate....M-am trezit si eu intr-o dimineata si cand sa ma uit pe geam...ghici ce? Aproape ca m-am speriat! O "pajiste" alba in fata blocului. Am zis in gandul meu de om deabea trezit "Ce se intampla? O fi venit iarna si eu nu stiu?". M-am imbracat frumos si am zis sa cobor pana in fata blocului sa vad ce e "pajistea alba"! Cand ajung, PAC, un mare soc....aparusera, de D-zeu stie unde, zeci de bancute, bordurele (cum ai zice tu), floricele nu mai zic! Dar VAI, ce aranjamente, expozitie as fi zis ca e. La milimetru aranjate floricelele, copaceii plantati sugerand forme de inimioare si mai stiu eu ce. Si toate astea inconjurate de pietricele albe, stralucitoare, zici ca le-au luat D-ul Piedone parte in parte si le-a lustruit. Si atunci, se facu lumina in capul meu: "Aham deci asta era Pajistea Alba!" Si, exact cum ai zis si tu, sute de metri de lanturi cu beculete si ornamente chiar stupide, avand in vedere ca eu relatez o intamplare din septembrie. Dar asa suntem noi, ori nu avem deloc, ori facem exces de zel.
De atunci si pana azi, inca mai imi sare inima dimineata de dimineata cand ma uit pe geam si vad "pajistea". Parca mai bine era inainte cand mai vedeam un vecin scotand potaita in pe locul actulului spatiu verde. Ma scarbeste de tot peisajul, dar, deh, am zis ca pot sa suport!
Apogeul a fost atins intr-o zi cand am zis sa profit de decor si sa mananc o shaorma pe o banca de-a D-lui Piedone. Zis si facut! Am luat shaorma, m-am asezat pe banca si da-i si mananca. Cand langa mine vine un catzel, fomist si el ca si mine, si face o fata de cersetor in speranta ca primeste ceva. Ma fac ca nu vad...degeaba, nu pleca. Mai imi da tarcoale putin si tusti!, sare gardul in fata mea, pe "pajiste". In urmatorul minut, a oprit un superb Logan cu inscriptia Politia Comunitara. Coboara gratios un nene gabor si cu o tanti gaborita si dai cu "Ush Ush caine! Pleaca de aici nu auzi? Marsh!!!" Nu sunt o protectoare a maidanezilor, dar, nu ar fi mai bine D-le Piedone sa veniti sa ii strangeti de pe strazi decat sa consumati benzina Loganurilor punand saracii oamnei sa fugaresca cateii de pe floricelele dumneavoastra? Mie asa mi se pare logic!
Asta este, ma bucur ca este asa, decat sa plang ca e mai rau! Parca ma linisteste gandul asta, ca stiu ca INCA nu am ajuns ca in India (mi s-a parut cel mai potrivit exemplu). Pana data viitoare, succes la alegeri iar la iarna, cand ies pe geam sper sa le vad "pajistea" sub nameti! Ha ha ha!!! :))

Anonim spunea...

Multi cretini decid pentru noi.
Pe cand un clip la tv?

Anonim spunea...

De ce nu scrii nimic despre Cristoiu-Coroiu?

Anonim spunea...

Asa se intampla si cu bugetul invatamantului. Hotii astia vor sa ne culpabilizeze, cum ca, din cauza noastra nu vor fi bani de investitii. Minciuni! Bani ar fi, dar la salarii nu merge cu para-ndarat, vorba lui Mircea Badea!

Anonim spunea...

Si in sectorul 3 e o nebunie. Daca alegerile erau iarna ce mai inventau?

Anonim spunea...

Am auzit ca s-au dat bani la primariile din sectorul doi si cinci, fonduri cica, dar clar ca pentru alegeri.

Anonim spunea...

Intradevar,este o exagerare cu atata "ornamentare" a Bucurestiului!...cand te gandesti..flori...culori vii...bancutze..beculetze...totul pare frumos...dar acest tot are si el o anume limita,o anume ordine sa zic asa...peste tot numai panselutze..prea multe!!...mergi pe strada in stanga panselutze,in dreapta panselutze..maine poimaine nici nu mai ai pe unde merge nu cumva sa nu calci pe panselutzele lor...si dak stam bine sa ne gandim la urma urmei e o bataie de joc...pentru ca orashul nu de panselutze sau de mii si mii de banci(in fiecare statie de mashina cateva banci)are nevoie!..iar noi elevii?in loc sa ne primim alocatiile,ptr k ink mai mergem la scoala chiar dak am implinit 18 ani, primarul ce face?sta sa imbrobodeze orashul care in curand o sa arate k o sorcova,si pe banii nostrii pe deasupra!!!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Nu ma intelegeti gresit!
Este normal ca o capitala europeana sa arate bine. Este normal ca Bucurestiul sa fie curat,bine gospodarit!
Dar, traim in Romania si avem si alte prioritati!
Am vrut sa transmit ideea ca bugetul tarii este gestionat de oameni fara creier.
Se cheltuiesc bani aiurea, pe tot felul de prostii, in timp ce un chirurg pensionar, salvator de vieti, traieste din 740 de lei pe luna, dintr-o eroare de calculator si NESIMTIREA celor care ar trebui sa-i solutioneze dosarul. Este INCREDIBIL!

Anonim spunea...

@Anonim spunea...

Si in sectorul 3 e o nebunie. Daca alegerile erau iarna ce mai inventau?


Atunci faceau partie de schi in fata blocului :)) si chiar une mi-e alocatia? in panselutele? sa le iau sa le vand in Obor, poate scot banii din ianuarie pana acum :))

Anonim spunea...

Arunca banii pe fereastra.