sâmbătă, 20 iunie 2009

UNICUL PRODUCATOR DE ELICOPTERE DIN ROMANIA PUS BE BUTUCI ! CINE A AVUT INTERES ?


Pentru cei trecuti de 30 si un pic de ani, stirea ca IAR Ghimbav, unicul producator de elicoptere din Romania, va ramane cu cateva zeci de salariati, poate fi o stire ca si multe altele.

Pentru "analistii" economici foarte tineri si "ziaristii" de la presa de profil, cu creierele spalate de atata economie de piata care li se baga pe gat in facultate, "moartea" unei astfel de intreprinderi este fireasca, doar ne-am dorit capitalism si capitalismul inseamna profit si daca nu e profit atunci e faliment.

Putini mai stiu ca aceasta intreprindere avea in '89, peste 4000 de angajati si piata de desfacere in toata lumea.

Si foarte putini pricep ca a fost falimentata in mod voit, ca sa se deschida drum jegurilor de elicoptere din import (dupa modelul "brevetat" al fregatelor), cu siguranta supraevaluate, pe care, evident, le produc si le vand altii.

Pentru ca birul pe prostie si pe apartenenta nenegociata la NATO si UE e al naibii de scump.
Si-l platim noi, nu artizanii acestor afaceri facute pe spinarea noastra. Si nici in folosul nostru.

Ma intreb cu cine vor vota muncitorii disponibilizati? Mai ales cand se vor termina salariile compensatorii cu care sunt anesteziati!

5 comentarii:

Marius Mina spunea...

Ia vezi ce legaturi are Bercoveceanu cu combinatia asta si Avioane Craiova

anca spunea...

vezi,Marius stie!! mai avem ceva "nemaritat" in romanica?

Anonim spunea...

desigur ca ceea ce scrietzi pare ceva antiprivatizare,dar nu e .De exemplu vanzarea OPEL s-a facut cu implicarea directa a statului care a pus conernului ruso-canadian MAGMA conditii drastice(pastrarea celor 4 fabrici din Germania cu tot cu salariati in intregime).Desigur ca acest lucru poate fi facutsi in Romania dar cu o conditie:partea romana care participa la procesul de privatizare sa sustina interesele salariatzilor.Si ca o mica completare poate sa nu fie corupta.Altminteri nu va conta salariatul ci spaga!

dramoleta spunea...

Vor vota tot ca fraierii.

Le da pd-l/psd un kg de zahar in campanie si se rezolva si Ghimbav.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Caz tipic de coruptie la nivel inalt!