sâmbătă, 25 iulie 2009

COD PORTOCALIU DE CUTREMUR !

Intotdeauma mi-am dorit un dispozitiv care sa anunte iminenta unui cutremur, chit ca, daca te afli intr-un bloc, la un etaj superior, nu prea ai ce face, doar sa-ti iei niste masuri de precautie elementare: sa inchizi gazele, sa iei o sticla de apa si o patura langa tine etc.
Ce te faci, insa, cand te afli, in direct, la OTV, in bloc vechi (nu chiar cu bulina dar nici departe), la etajul 6 si suna alarma de CUTREMUR?
Altfel, in ciuda magnitudinii de 4,7 si a duratei (cateva minute bune pana s-a linistit complet scoarta terestra) noi, cei din studio nu am simtit, concret, nimic. Echipa din regie ne-a linistit, spunand ca alarma este setata sa avertizeze si la cutremure de magnitudine foarte mica, de 2-3 grade. In schimb, declansarea ei si intreruperea emisiunii ne-au panicat pentru cateva zeci de minute, mai ales ca nu stiam ce urmeaza. Specialistul care a intrat, apoi, in direct, ne-a anuntat ca in Romania a existat COD PORTOCALIU DE CUTREMUR. Si n-am scapat, inca, de tot! Oricum, m-am invatat minte: mie, ca simplu cetatean, nu-mi trebuie niciun dispozitiv de alerta. Mai rau face!

11 comentarii:

Anonim spunea...

cu sinceritate din Germania:
iti faci crucea si spui Tatal Nostru! ....

valentin vasilescu spunea...

Am vazut la OTV conferinta de presa. Si am mai remarcat ca dvs. erati linga CVT. Vorbeati de caractere ? La cine va refereati ? La CVT ? La dvs. ? Nu mai e cazul.

Anonim spunea...

oare basescu sa fie de vina pt cutremurul asta?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Valentin Vasilescu,
Nu inteleg ce vreti sa spuneti, oricat as vrea!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Neinfectat,
Bine ai venit:)

anca spunea...

Ruxi,te vazui la OTV! imi place Gabriel Padiu,un om mistoc!!nu am prins faza cu cutremurul! ti-am trimis un mail,apropo de un domn care te tot contreaza pe acilea! se pare ca nu l-ai primit!:(

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca,
L-am primit si ti-am raspuns chiar atunci. Vezi ca ti l-am retrimis!
Cat despre domnul respectiv chiar nu stiu ce vrea?!

valentin vasilescu spunea...

Ce nu intelegeti, ca la 5 ani dupa ce m-a dat afara din PRM, CVT a intors-o ca la Ploiesti, folosind exact argumentele mele ?
Va credeam macar proaspata la memorie, ca doar am corespondat pe tema asta. Orisicit, la caracter sesizez ca semanati pe zi ce trece cu CVT. Daca dvs. credeti ca e de bine, copiati-l !

http://ro.altermedia.info/politica/declaratie-de-presa_1041.html

http://ro.altermedia.info/politica/un-deputat-prm-denunta-gheseftul-dintre-vadim-si-eyal-arad_1044.html

http://ro.altermedia.info/politica/deputatul-valentin-vasilescu-contraataca_1102.html

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Valentin Vasilescu,
Despre CARACTERUL meu nu premit NIMANUI sa-si dea cu parerea, cata vreme nu m-a cunoscut si nu am discutat fata in fata, vreodata!
Va public comentariile si asta spune deja mult. Cata vreme ma atacati, gratuit, din motivele si supararile personale pe care le aveti, fara legatura directa cu persoana si activitatile mele ma vad nevoita sa va spun LA REVEDERE!

Andrei Pavel spunea...

te bagi la un link exchange?
http://sssfinxxx.wordpress.com/

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Andrei Pavel,
OK, daca imi explici motivul:)
Pentru ca nu pari pasionat de politica:)