sâmbătă, 4 iulie 2009

CUM ESTE POSIBIL ?

OK, am inteles ca in vastul proces de ANalfabetizare a Romaniei una dintre metode este restrangerea accesului populatiei la invatamantul gratuit. Dar, ca sa permiti unei facultati de medicina de STAT, sa scoata absolventi pe banda rulanta, platind doar o taxa de 3.800 de euro pe an, este deja crima cu premeditare impotriva poporului roman. Doamne-fereste sa incapem, vreodata, pe mana unor astfel de medici!
Asta e efectul "descentralizarii" trambitate de guvernanti: institutii scapate de sub control, haos si degringolada.

7 comentarii:

vasile florin spunea...

Doamna Lungu va rog nu ma dezamagiti! mirarea dumneavoastra este legitima pentru un om care nu are acces la informatiile pe care sunt sigur ca le stiti, pe mine student la o facultate care imi asigura un viitor incert ma ingrijoreaza mai mult cum a ajuns o fosta prostituata,meserie absolut nobila si grea in conceptia mea, ministru al turismului, un nene care iar a facut o treaba grea...a spalat niste cadavre la spitalul militar si a ajuns directorul acestui spital, ma ingrijoreaza ca multi au ajuns doctori fara ca macar sa treaca pe la acea facultate cu sau fara acele mii de euro pe luna, si avem ca dovada numarul de oameni si chiar copii care mor sau sunt mutilati in spitale...stiu si eu pe mainile cui sa-mi doresc sa ajung? prefer sa ma calce masina si sa mor inainte sa puna vreun doctor mana pe mine

Anonim spunea...

Nu stiu cum este actualul sistem medical romanesc dar cel vechi tot respectul. am locuit in mai multe orase din Germania va pot spune fie ca sint sasi emigrati fie romani "neaosi" speste tot am dat de multi ,foarte multi medici romani respectati.

anca spunea...

de fapt ,e vorba de 5000 de euroi,daca vorbim de aceiasi facultate,respectiv cea din Iasi!
revoltator,asa isi vor cumpara si licenta ,astia vor orice numai medici, nu!
cam stiu ce se intimpla la fac. de medicina, fiul meu e la medicina(Cluj- Napoca)!

valentin vasilescu spunea...

In calitatea dvs. de presedinta a OFRM va lansez o provocare :
http://www.gardianul.ro/Suspect-de-proxenetism-şi-pedofilie,-în-Parlamentul-European-s138226.html
Din doua una.
1. Ori e adevarat si atunci denigrarea autorului nu foloseste la nimic intrucit subiectul va fi reluat cu o frecventa sporita de alte publicatii pe masura ce campania prezidentiala se apropie.
2. Ori e fals si e vorba de manipulare. In acest caz, a astepta ca vreun jurnalist patruns de deontologie sa-i ia apararea de amortul artei lui Vadim e o prostie. Vezi deontologul Ion Cristoiu, spalator de cadavre politice feminine din jurul lui T.Basescu. In acest caz, e mai bine ca dvs. sa puneti in discutie modalitati prin care se descopera mecanismul functionarii manipularii, consecintele scontate de manipulator, etc. Din acest proces rezulta si antidotul la acest tip de vulnerabilitate creata prin manipulare. Si el poate fi extins si pentru contracararea altor vulnerabilitati ale personajului. Asta daca cel de la PRM doresc ca Vadim sa faca si altceva decit figuratie, ca pina acum, la prezidentialele din toamna.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Domnule Valentin Vasilescu,
La provocari, manipulari si inscenari legate de Corneliu Vadim Tudor ne asteptam, deja, toti, de cand am obtinut un scor bun la europarlamentare, fapt care i-a innebunit pe cei care ne cantau prohodul, inca din toamna trecuta. Nu ne pasa de ei.
Iar mie, personal, nu-mi pasa decat de ce se inatmpla cu Romania ACUM: saracie, somaj, coruptie la nivel inalt. Deturnarea si gestionarea frauduloasa a banului public! Sifonarea bugetului prin intermediul unor institutii infiintate pentru satisfacerea clientelei politice!
Nu ma intereseaza niste asa-zise convorbiri din anii '80 (cine le poate confirma autenticitatea?) si nici macar n-au relevanta pentru mine.Si nici pentru populatia dezgustata de aliantele PDL-PNL, PNL-PSD sau PSD-PDL. Care n-au adus Romaniei nimic bun, se vede cu ochiul(sanatos) liber!
Cat despre fituica de 2 lei, cu tiraj penibil de minuscul,n-am cuvinte sa-i comentez prestatia, mi-e ciuda ca-i fac reclama, gratis, raspunzandu-va dunmeavoastra!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Iti dai seama ce spumega unii ca Vadim s-a ridicat din nou!

valentin vasilescu spunea...

Lista criteriilor preferintelor maselor incepe cu prestigiul personajului. Prestigiul e dat fie de bani ( cu care se cumpara voturile ), fie de putere ( subordonarea institutiilor statului intereselor personale), fie de forta morala. Masele nu sunt interesate sa caute adevarul. Ele sunt permanent in asteptarea unui impuls, a unei sugestii care se substituie adevarului. Impulsul care face subiestul articolului din Gardianul are o tinta ( CVT ) si un sens ( diminuarea prestigiului acestuia ). Ca si dresorul de la circ, tinta nu trebuie sa lase impresia de nesiguranta sau sa ignore avertismentul, ca va fi sfasiata. Dar lucrurile astea, vad ca le tratati ca si cind n-ar exista, asa ca pe viitor, ma abtin.