vineri, 10 iulie 2009

RIDZI, EXPONENTA "NOII" CLASE POLITICE SI "ALEASA" UNINOMINAL !

Despre cazul Ridzi s-a scris si vorbit destul, deja sunt in pragul intoxicarii totale. Parerea mea este ca nu vom afla niciodata adevarul gol-golut, cel putin cat actuala mafie politico-financiara ramane la putere. Doar 3 chestiuni as vrea sa punctez si sper ca nu le interpretati ca fiind in apararea mult prea neexperimentatei ministrese:
1. Aceasta fata, ca si multi alti colegi de guvernare si majoritatea imbogatitilor din si prin politica, nu mai constientizeaza valoarea banului. Cand barbatul ei se "joaca", numai pentru un singur proiect, cu 80 de milioane de euro pentru telegondola de Petrosani, nu vad de ce ei i s-ar parea suspect ca un eveniment organizat in TOATE judetele tarii costa 1 milion de euro. Privirea tampa din emisiunea lui Cristoiu nu poate fi mimata. Sunt convinsa ca nu constientizeaza de ce i se intampla toate astea.
Si, iata un bun prilej, pentru mine, sa sublinieaz ca mitul politicianului bogat, deh' realizat si care nu va mai fura, cica, e o idiotenie fara margini, mai ales in Romania. In primul rand, bogatul nu se satura niciodata de bani si putere. In al doilea rand, pierde contactul cu realitatea, cu nevoile cetateanului si risipeste, fie si numai din prostie, banul public.
2. E destul de inconfortabil sa privesc, la televizor, cum reprezentanti ai partidelor care au instrainat PETROM, SIDEX GALATI, BCR, ALRO SLATINA, ROSIA MONTANA, RODIPET ETC. ETC. ETC. si jefuiesc tara de 20 de ani, o ancheteaza pe pustoaica asta, vinovata 50% de incompetenta. Motiv absolut suficient pentru care trebuie sa plece.
3. Niste neaveniti ar fi vrut, acum, sa ancheteze firmele prin intermediul carora s-au cheltuit banii si pe subcontractantii lor. O prostie. N-au niciun drept. Cel mult, sa vada daca licitatia a fost corecta si, daca nu, vina apartine DOAR MTS. Ce vina are subcontractantul si cum poti dovedi ca banii s-au dus in campania lui X, Y, Z? Daca firma si-a platit impozitul de 16% si TVA, pa si pusi, face ce vrea cu banii! Pentru ca nu e nebun ala care cere, ci ala care da!
Dar despre asta, altadata, in "Tricolorul"!

2 comentarii:

dramoleta spunea...

Intr-un fel pledezi pt respectarea prezumtiei de nevinovatie, ceea ce mi se pare foarte corect.

Comisia a facut de fapt un rechizitoriu. M-a surprins modul in care au redactat raportul final.

Faptul ca la noi hotii striga:hotul, nu e o noutate si nu ma mai mira.

Demisia trebuia sa si-o dea demult, de cand a inceput scandalul. Nu intra in discutie vinovatia sau nevinovatia in cazul unei demisii. Ar trebui sa dezvoltam un pic acest subiect :)

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@ dramoleta,
Pledez pentru prezumtia de prostie:)))