miercuri, 2 iunie 2010

GARANTEAZA CAREVA CA BANII OBTINUTI DIN COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE NU SE VOR DUCE TOT IN POSETE, CEASURI, VILE SI IAHTURI ?


Evident ca evaziunea fiscala cocoseaza bugetul. Dar a crede ca eradicarea ei este Solutia Suprema este absurd si ridicol. In primul rand, pentru ca marii evazionisti (petrol, alcool, tigari, cereale) sunt mana in mana cu STATUL MAFIOT, eternizat la Putere sub diverse "prezentari" denumite "partide". Derulate prin firme fantoma, imposibil de identificat si de sanctionat, marile afaceri vor ramane la locul lor binemersi. Companiile de stat cu datorii la buget sunt, de asemenea, de neatins! Cine va avea de suferit in urma "luptei cu evaziunea fiscala si economia subterana"?? Intreprinderile mici si mijlocii, cu capital romanesc, care isi depun constiincios declaratiile la fisc, chiar daca mai intarzie cu plata impozitelor, ca sa plateasca salarii si pe furnizori la timp. Pe capul lor vor casuna controalele abuzive si armatele de lichidatori judiciari. Oricum, tot ce a insemnat capital autohton sanatos a fost innabusit, din fasa, pentru a face loc multinationalelor si rechinilor autohtoni. Ce va urma este doar desavarsirea acestui scenariu, inceput in 1990, cand Romania a fost sortita sa devina piata de desfacere, rezervor de resurse naturale si umane pentru "natiunile democrate".

7 comentarii:

anca spunea...

daaaaa !!! si marmota invelea ciocolata!!!!vor avea acelasi traseu ca si pana acum!!!

Anonim spunea...

Săptămâna trecută, Garda Financiară a avut ca obiective de "control" (!) florăriile şi benzinăriile.
Sarcina lor era precisă, fără nici un echivoc: nu cumva să iasă pe vreo uşă de SA, SRL, PFA, ce-o fi acolo, fără amenda minimă în buzunar!
Adică 20 de milioane vechi.
2000 RON.
PE NICI O UŞĂ!
Asta e lupta lui Boc cu evaziunea fiscală.
Multiplicarea forfetarului!
Pe faţă, inspectorii nici nu se ascundeau măcar.
"Ăsta e ordinul, asta executăm!"
So, let's fuck the bastard! Now!
P.S: N-am nici florărie, nici benzinărie. Am doar prieteni...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Cand esti corect, castigi putin si mai vine si garda si iei o amenda mare. Ba mai si rade de tine, zice ca esti un prost!

murariu cristinel spunea...

Raspuns afirmativ:DA si acela este Corneliu Vadim Tudor.Si iata,ca dupa atita "frasuiala", am raspuns si eu pozitiv ,dupa cum gindesc dealtfel.

Anonim spunea...

Toni,
Cunosc PFA-uri si SRL-uri care din aceasta amenda "minima" traiesc impreuna cu familia O LUNA.Dar nu au incotro. Daca nu cotizeaza la hotzii de la garda le da o amenda si mai mare si raman pe drumuri cu familii cu tot.

Anonim spunea...

Ion
Trebuie facut ceva neaparat ca sa ne aparam de astfel de abuzuri. De-aia nu-i plang pe bugetari. Timpul trece, leafa merge si daca nu curge tot pica. Venituri mici (unele) dar sigure.

Berlusconi spunea...

Asociatia lichidatorilor Romaniei s-au unit in destructutarea statului. Se da vina pe evaziune dar de fapt este o prosta gestiune a patrimoniului statului.
Ori daca din ianuarie 1990 pana in iunie 2010 s-au produs urmatoarele mutatii: scaderea pib-ului, scaderea numarului de lucratori productivi la 25%, cresterea functionarilor neproductivi 450%, lichidarea unitatilor agricole80%,lichidarea industriei 90%, lichidarea productiei de aparare si a participarii armatei la venitul national.
Lichidarea firmelor private 95%.
Total pierderi in economie 2786 md euro.Cred ca numai PRM si Vadim Tudor Corneliu mai poate salva Romania cu un program pentru 15 ani, adica pana in 2025.