marți, 1 iunie 2010

NU CRED IN EFICIENTA GREVELOR

Ati vazut, in ultimii ani, vreo greva cu consecinte serioase in sistemul privat? Poate "afara" si foarte rar. Cat despre grevistii salariati la stat, ma umfla rasul.
Profesorii fac greva. Si? Cel mult, primesc injuraturi de la parinti si elevi (nu de la toti:)). Nu se da Bac-ul acum? Se da saptamana viitoare, care-i baiul?
Medicii fac greva? Da si nu. Si ei, pasibili de injuraturi de la pacienti.
Metroul si RATB fac greva? Alte injuraturi, de la cetatenii care alearga spre servici.
Functionarii publici fac greva? Pe capul lor se strang mormane de dosare, in schimb apar alti cetateni, nemultumiti de viitoarele cozi si umilinte de la ghisee.
Are Statul de tip mafiot de pierdut? NU. Le taie ziua salariala si isi vede de drum, adica de achizitii si licitatii dubioase, de afacerile clientelei politice.
Grevele nu rezolva mare lucru pe Dambovita fanariota. Dezbinata. "Dreptul la greva" este doar o sintagma, goala de continut, particica din asa-zisul sistem denumit "democratie". Adica puterea poporului. Ei, na !

2 comentarii:

Radu Bogdan ghelu spunea...

Zi de zi, rrumînii devin o populaţie-copulaţie de bicisnici! La care adăugăm-în-scădere-Plus-Reducerea-de-Minus-25%-Dezvoltare: de… boi-bălţaţi! Care mai cred încă în valori, morală şi bun-simţ. Başca, Pozitivul-Negativ-al-quantumului-mecanismelor-blablagii-de-creştere-inversă, poziţionată pe o fiscalitate de 15%: necosiţi, nemaimuritori, nonciuruiţi! Încăpăţânaţi să trăiască, longevivii dreeeacu’! România din tastatură, se-mparte altfel-proporţional decât înmulţesc ei nepăsarea! Mi-e greu să particip la greva cu Voie-bună, la solidaritatea-socială cu Neputinţa, ori la încuscrirea cu Penalul. Dă strechea-n inima mea când văd atâta nedreptate, oferită cu dărnicie din buza falangelor, unui neam fără erecţie.
Am ajuns ţara de după orizont! Politicienii te umilesc zilnic şi tu nu sughiţi. Guvernul te taie zilnic la beregată şi tu nu guiţi. Sindicaliştii sunt ca nişte pârţuri ude şi tu nu vomiţi… Preşedintele-i ca o mâţă nebună şi voi n-o stuchiţi! La aşa un „puporrr”, aşa „cucu-n-dukători”! „N’aşa?”, d’le Boda ot tov’ Brucan? De la o vreme încoace piraţii lui Kaka-Beş se concentrează pe o zonă mult mai nobilă şi mai vastă decât genealogia lor de borfaşi cu vastu’ iute; mai venerabilă şi mai străveche decât sângele lor de proaspeţi maidanezi politici! E baza A.D.N.-ului nostru istoric şi-n curând se va numi Erdelyi-talaj. Erti ugye? O să mă caut în buzunare şi n-o să mai găsesc Transilvania, decât după graniţa din portofel. Magyar penzt, ha!

MURARIU CRISTINEL spunea...

Eu, cred in disperarea semenilor si incultura,lipsa simtul civic, creeaza astfel de situatii, bine studiate pe acesta mindra planeta.