joi, 23 decembrie 2010

NICI NICOLAE CEAUSESCU N-AR FI INDRAZNIT ASA CEVA !

Azi voiam sa incep un serial in care sa analizez motivele pentru care o parte dintre romani si-ar fi dorit impuscarea lui Nicolae Ceausescu. Unul dintre ele ar fi fost programul de 2 ore de la TV si continutul acestuia. Nu conta ca, in timpul "ramas", mai puneai mana pe o carte, vedeai un spectacol de teatru remarcabil sau, pur si simplu, socializai cu prietenii.
Voiam sa scriu si despre faptul ca trec ore si zile intregi in care, practic, nu am ce sa urmaresc la actualele posturi de televiziune, aparute cu zecile, care incearca, in disperare dupa rating, sa se copieze intre ele in promovarea a ceea ce este mai murdar, mai gretos si mai imoral in Romania.
Pentru ca "functia" politica o cere, urmaresc emisiunile de pe posturile de "stiri". Cu scarba si, din ce in ce mai mult, pe sarite. Mai ales ca seamana intre ele, ca doua picaturi de apa, indiferent ce interese servesc. Aveam multe de comentat, dar azi, apasand pe telecomanda, la intamplare, SURPRIZA: pe matinalul Antenei 1, am dat peste ceva ce a depasit orice imaginatie, oricat de bolnava si jegoasa ar fi ea!
O asa-zisa trupa de "dans", costumata in Mos Craciun cu cagule negre pe mufe (ca sa nu-i ia la pietre careva, la iesire) se scalambaia frenetic pe ritmuri ce semanau a rap (nu ma prea pricep), cu miscari obscene combinate cu ceva care trebuia sa starneasca rasul, imbranceli, tavaleli si altele.
Bine, veti spune, nu-i prima oara cand vedem asa ceva.
Mizeria provine din faptul ca toata blasfemia se derula pe melodia si textul colindului sacru, cel mai drag romanilor :"Florile Dalbe". Cu un refren, bagat, la mishto"colinde", "colinde". Iar Dani Otil (care nu-i baiat prost) se bagase si el printre ei, din motive care imi scapa.
Veti spune, din nou, ca atacurile la adresa Bisericii Ortodoxe Romane si a reprezentantilor sai sunt, de-acum, altceva cu care ne-am obisnuit (unii!), stim de unde provin si ce scop au (altii!).
Numai ca, am momente, si de furie, in care "crestineste" le-as dori unor astfel de protagonisti sa cada secerati, trazniti, eviscerati, IN DIRECT, sa-i vada tot mapamondul posesor de televizor si Internet. Dupa care, imi revin, dandu-mi seama ca Puterea Dumnezeiasca nu se manifesta asa, ca ziua Judecatii vine, pentru fiecare, la vremea ei, si nu pot decat sa spun:"Iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac!"

2 comentarii:

Qatalanic spunea...

ba ia sa nu-i mai ierte ... ca ne tot rugam pentru prostime
si prostimea ne-a adus aici ! cine face sa plateasca, vb aia CAPUL FACE CAPUL TRAGE ... treaba lor cu care cap fac ce fac !

Ion de la Chiuiesti spunea...

Of Ruxandra, din pacate va trebui sa ne obisnuim cu maimute de-astea si cu manifestarile lor animalice.