duminică, 17 mai 2009

AMATORISMUL POLEIT CU MESTESUG SE LAFAIE PRIN TELEVIZIUNI !

www.webphoto.ro
Desi ar trebui, nu urmaresc emisiunea lui Moise Guran decat rarisim.
Pentru ca nu am incredere in moderatori/realizatori care vorbesc despre economie dar n-au avut niciodata vreo legatura cu economia reala, de piata.
Dupa cum nu am incredere in politicieni/analisti/jurnalisti care discuta despre saracie fara sa cunoasca fenomenul din interior.
In cea mai recenta emisiune, Guran a avut 3 invitati : Ilie Serbanescu, Adrian Vasilescu (acest domn va muri, in direct, la televizor, e omniprezent si tot nu vom reusi sa ramanem cu o idee concreta din spusele lui) si Mircea Cosea.
In timp ce Serbanescu si Cosea explicau de zor ce masuri ar trebui sa ia guvernul pentru relansarea IMM-urilor ROMANESTI care, ATENTIE, angajeaza 65% din forta de munca din tara si propuneau relaxare fiscala si reducerea pana la desfiintare totala a unor impozite, marele "specialist" Guran ce credeti ca debiteaza: nu ar fi mai bine, in schimb, sa se reia CREDITAREA IMM-urilor?
Creditarea este necesara, in anumite conditii, dar ce avea .... cu prefectura?
Adica in locul eliminarii terorismului fiscal ar trebui sa-l impovaram pe intreprinzator cu alte datorii??!!
In schimb, Ilie Serbanescu a aratat ca, in timp ce statul cadoriseste bancile straine, care angajeaza numai 5% din forta de munca existenta, cu 20 de miliarde de dolari, firmele romanesti sunt suprataxate si amenintate cu falimente si executari silite. Adrian Vasilescu a sarit in sus, ca ars! Degeaba. Cat de prosti sa fim ca sa credem ca banii de la FMI raman in Romania si vor fi folositi in interes national. Deja se scurg spre bancile-mama.
Despre Pogea nu scriu de scarba! Dar o voi invinge pana la urma!

4 comentarii:

Moise Guran spunea...

OK. Sa va explic ce are ... cu prefectura.
Pentru un IMM, pentru orice firma in general, o reducere de taxe inseamna mai multi bani lasati la dispozitie in cont. Cu banii IMM-ul poate face orice dar in astfel de vremuri, in esenta va supravietui.
Un credit, desi diferit din punct de vedere al naturii fiscale are acelasi efect - aduce mai multi bani in cont. Cu care in esenta, ati ghicit!, IMM-ul va supravietui.
Imi cer scuze daca n-am fost suficient de clar. Uneori am pretentii prea mari de la telespectatorii mei. De fapt imi cer scuze de la cei care ar trebui sa ma urmareasca dar dintr-un motiv sau altul nu o fac decat ocazional.

PS Draguta poza de start. Extrem de sugestiva...))

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Moise Guran,
Ati sugerat extrem de clar ca creditarea este o solutie mai buna decat reducerea taxelor si v-ati adresat dlui Vasilescu. Sunt foarte atenta intotdeauna cand la TV isi dau cu parerea persoane care nu stiu nimic despre IMM-uri asa ca pretind ca am inteles "mesajul", chiar daca aveti dubii in privinta asta:))
Nu vreau sa polemizam pe nicun fel de tema de natura economica atata vreme cat nu-mi demonstrati ca ati condus vreodata vreun IMM, ca ati creat direct si nemijlocit, vreodata, un loc de munca pentru o alta persoana, macar una singura!
Poate ati realizat acest lucru si nu stiu eu. Tot ce se poate.
Pana atunci, raman la parerea ca cel putin in emisiunea pe care am urmarit-o nu s-a discutat, concret, care ar fi solutiile pentru salvarea IMM-urilor romanesti. Si va spun eu, de ce. Pentru ca ele trebuie sa "dispara". Asa se doreste. Noi romanii suntem prea ambitiosi. Vrem sa producem, vrem sa facem comert. Ei bine, se pare ca nu avem voie. Si atunci se gasesc mijloace(am o lista intreaga) prin care suntem nevoiti renuntam de "bunavoie".
Inclusiv "creditarea" impovaratoare pe care o tot promovati. Ca sa nu aduc in discutie acum ca dobanzile s-ar duce in bancile STRAINE!

P.S.Nu stiu daca sunteti chiar Moise Guran, originalul, dar ma bucur pentru comentariu:)

Moise Guran spunea...

Fara teorie practica e oarba spunea maritul Stalin. Tocmai desfiintez un IMM doamna, unul care platea oricum mai mult impozit decat forfetarul lui Pogea. Cunosc atat de bine domeniul incat am sustinut de la inceput ca nu forfetarul este problema ci eliminarea deducerilor. Pacat ca urmariti doar accidental....
Cat despre identitatea mea, ramane sa va intrebati in continuare daca ati conversat cu mine sau cu altcineva.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Moise Guran,
:))) Fara incrancenare:
1.Faptul ca desfiintati un IMM nu e de bine ci de rau!
2.Daca plateati impozit inseamna ca aveati profit si atunci nu inteleg de ce il desfiintati?!Nu poate sa fie de vina doar eliminarea deducerilor?!
3.N-am inteles daca acest IMM avea angajati si cati? Si ce fel de activitate desfasura. Conteaza!
4.Nu va compatimesc pentru ca oricum aveti si alte surse de venit, ceea ce multi intreprizatori mici nu au si nu din vina lor.
5. Am exagerat putin, de suparare. Cand va "prind", va urmaresc, nu schimb postul. Este singura emisiune care abordeaza teme care ma intereseaza chiar daca nu agreez anumite puncte de vedere exprimate acolo.:)
6. Daca ma conversez cu originalul sau nu n-are importanta. Dialogul este binevenit!:)
7. Distrugerea capitalului autohton este programata din afara iar cozile de topor din interior lucreaza, inconstient sau nu, la asta. Chiar daca nu o veti recunoaste niciodata este imposibil sa nu va dati seama, imbinand, desigur, teoria cu practica!:)