joi, 7 mai 2009

TUPEU SI IPOCRIZIE

Traian Basescu:
“Aş vrea să fac un apel la dumneavoastră, la proprietari, la investitori, oameni care angajează forţă de muncă: gândiţi-vă de zece ori înainte de a trece la trimiteri masive în şomaj. Resursa bugetară este limitată şi, chiar dacă nu vă cer un lucru specific unei economii de piaţă dinamice, am rugămintea să analizaţi posibilitatea de a fi partenerii Guvernului în încercarea de a diminua la maxim efectele sociale”.

Nu stiu la ce fel de proprietari face apel Basescu si nici nu stiu ce consilieri pe probleme economice are. Oricum tandemul Videanu-Pogea va ingropa definitiv capitalul romanesc. Din prostie sau pentru ca executa comenzi straine.
In ceea ce priveste afirmatia lui Basescu, halucinant este faptul ca nu pricepe nimic din economia de piata si este departe de realitatile economice romanesti.
Cum adica sa se gandeasca de 10 ori inainte de a trimite oameni in somaj. Crede cineva ca este o placere pentru un proprietar de firma sa-si trimita oamenii in somaj? Ii pasa cuiva ca darile la stat pentru un angajat cu salariul minim pe economie depaseste 3 milioane de lei vechi pe care angajatorul trebuie sa-i plateasca indiferent de cum merge activitatea? Cum a incurajat guvernul Boc mentinerea, daca nu crearea a noi locuri de munca? Va spun eu: a introdus un nou impozit, forfetar, care, culmea tampeniei si nesimtirii este din ce in ce mai mic, procentual, pe masura ce cifra de afaceri este mai mare! Adica luam mult de la saraci si putin de la bogati. Unde s-a mai pomenit asa ceva?
Tupeul celui care ii vrea, dupa ce a trecut si al doisprezecelea ceas, pe intreprinzatori, parteneri ai Guvernului nu este intrecut decat de ipocrizia unei astfel de apel. Ascunde, de fapt, spaima ca nu vor avea de unde sa plateasca atatea ajutoare de somaj. Crapa pielea pe ei daca pentru fiecare loc de munca nou creat ar fi oferit firmelor facilitati care sa nu blocheze total incasarile la buget? Asa e mai bine ca IMM-urile vor da faliment si vor ramane cu datorii pe care bugetul nu le va incasa niciodata?
Dar ce sa faca neispravitii astia cu minte putina si multa rea-credinta?!
S-au cerut la butoiul cu miere si vad ca e aproape gol! Ghinion pentru ei, dar si mai rau pentru noi cei care vom suporta consecintele incompetentei si lacomiei lor!

2 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Băsescu se consiliază singur - zice şi el "Statul sunt eu". Trăieşte un vis personal care se va transforma într-o mare dezamăgire personală. Numai că, în tot acest interval de timp, ţara suferă şi oamenii plâng uitându-se în portofelele goale...

Anonim spunea...

Pe mine,ca mic intreprinzator,ma intereseaza ce face Guvernul pentru a sprijini consumul,initiativa privata.Prima transa din imprumutul mult trambitat-de la FMI- va veni pe 15 iulie si va avea drept tel: sprijinul monedei nationale ( cine a "destabilizat-o "?)si "relansarea credintelor ".Deci,avantajarea bancilor private multinationale,care vor acorda mai usor credite cu dobanzi uriase,cum au mai facut.Pentru avantajul CUI ?