marți, 30 iunie 2009

CUM SI-A LUAT-O MIRCEA BADEA DE LA ION CRISTOIU !

P.S. la un articol scris de Ion Cristoiu in "Jurnalul National": Am auzit că duminică seară, Mircea Badea m-a înjurat pentru interviul luat Elenei Udrea. Mă miră. Când am ieşit din studio, Mircea Badea nu asculta, ca de obicei, la telefon indicaţiile pe cine să înjure şi pe cine nu. Şedea pe canapea şi-şi mirosea subţiorile, convins că, de când trăncăneşte de unul singur la televizor, subţiorile lui nu put ca la toţi oamenii, ci miros a Sfântul Mir. Mai mult ca sigur a fost sunat după ce am plecat eu!
Recunosc deschis ca imi place emisiunea lui Mircea Badea si imi beau cafeau de dimineata cu "el".
Singura data cand m-a dezamagit a fost cand, alaturi de Mihai Gadea si alti colegi de pe la Antene, a sarit in apararea lui Ion Cristoiu, acuzat de Corneliu Vadim Tudor ca l-ar fi turnat la fosta (si actuala) securitate.
Intrucat Vadim face rating si in lipsa, s-au gasit binevoitori care sa incerce sa-l disculpe pe Ion Cristoiu de aceasta "grava" acuzatie. Majoritatea "avocatilor" erau tineri care nu cunosteau deloc activitatile jurnalistului Cristoiu dinainte de revolutie, dar tineau mortis sa-si dea cu parerea, in direct, nedocumentat, despre un subiect pe care nu-l stapaneau in schimb "dadea" bine la audienta, mai ales ca era un bun prilej sa atace PRM (la comanda sau nu?!).
Nu-mi pasa daca Ion Cristoiu a colaborat cu fosta securitate sau daca ar fi, acum, ofiter acoperit.
Il judec doar dupa ce scrie. Cand am chef sa-l citesc. Ceea ce nu inteleg este de ce Badea este suspectat ca primeste telefon cu indicatii pe cine sa injure iar Maria Sa, deontologul, este "scutit" sa primeasca telefon pe cine sa invite in emisiune?

5 comentarii:

anca spunea...

nu inteleg spiritul din trustul asta! astia isi dau la gioale intr-o veselie! au mai fost cazuri de atac intre colegii de la trust,da' asta intrece limita bunului simt!

valentin vasilescu spunea...

http://www.ioncoja.ro/2009/06/nici-400-000-de-evrei-si-nici-500-000-de-romani/

Ion de la Chiuiesti spunea...

Draga Ruxi, Cristoiu e si el om, si a simtit nevoia unei razbunari. Si adevarurile lui Badea sunt si ele putin diluate!

ciprian spunea...

Nu sunt nici de partea lui Cristoiu, dar nici cu Badea nu rezonez.
Nu-l simpatizez pe Cristoiu din mai multe motive. Dupa ce ai deschis drumul presei senzationaliste nu mai vii si faci pe fata mare, care merge la Biblioteca Academiei, criticand moralist tabloidele de azi. El e tatucul tabloidelor de azi. In al doilea rand mi se pare penibil sa tot spui ca esti scriitor sau ca vrei sa fii scriitor, dar sa nu ai nicio dovada in acest sens. Are si calitati, dar are si ceva de pitic complexat, iar asta se vede mai ales in relatia cu femeile.
In schimb, Mircea Badea face ce fac toti guristii tv de azi, rating prin golaneala.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Ciprian,
Badea e singurul care mai spune cate ceva chiar daca forma in care o face s-a "transformat" intre timp. Inca studiez daca este lasat sa faca asta deliberat, sa ne "adoarma" putin. Oricum cata vreme dezvaluirile din presa si tv. nu au finalitate (adica puscaria, ce sa mai ne ascundem) "libertatea presei" mi se pare o propaganda mizerabila.