joi, 24 septembrie 2009

ÎNVĂŢĂMÎNTUL GRATUIT, O GLUMĂ BUNĂ !

Numai in Iaşi, din 16.000 de studenţi au locuri de cazare in cămin CU PLATĂ, numai 6.000.
Născuţi după 1989, probabil ca li se pare normal să te calci in picioare şi să dai şpagă pentru locuri plătite in cămine. În camere mai de lux, mai pentru amărăşteni, depinde de venitul părinţilor, evident. Pun pariu pe ani buni din viaţă că niciunul nu are habar de proiectul de lege pentru construirea de cămine studenţeşti propus de PRM în legislatura trecută şi respins de hoţii vînduţi dezvoltatorilor imobiliari. Credeţi ca ar fi imposibilă asigurarea gratuită a locurilor in cămine? Ce fac liderii studenţilor în afară de vorbărie şi milogeală la Puterea care îi păcăleşte de 20 de ani? Ca şi cei de sindicat...Depinde, să nu generalizăm.

9 comentarii:

dramoleta spunea...

Nu ar fi imposibila. Chiar ar trebui sa se intample asa.
Si nu doar pt studenti.

In Romania nu exista locuinte sociale, cu chirii accesibile celor multi, care au pensii si venituri infime.

Nici cei care si-ar permite o chirie ceva mai mare (nu exagerata) nu pot avea siguranta ca azi inchiriaza si ca maine mai sunt acolo, cu toate ca si-au platit chiria. (de multe ori in avans)
Cu d'alde Negoita nu te pui.

Nu exista o legislatie care sa protejeze chiriasii si nici pe cei care nu au unde locui.

Of, cate sunt de facut in tara noastra...

anca spunea...

scumpo,in tara asta totul e o gluma(sinistra)!

Anonim spunea...

pacat ca avem tineri inteligenti , ar trebui sa aibe conditii dar problema este , chiar nu sint bani? Chiar refuz sa cred ca nu exista posibilitatea financiara de face camine studentesti.Ca doar asta e mereu justificarea,nu avem fonduri.Cred personal ca in Romania se deturneaza enorm de multi bani de la scopul lor initial.
Din Germania salutari.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Dramoleta,
Nu sunt imposibil de facut. E nevoie de vointa (politica) si de oameni care nu au interese comune cu mafia imobiliara.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@ Anca,
Gluma-gluma, dar de ce pe banii nostri?!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Bani sunt dar sunt alocati in alte scopuri de unde pot fi deturnati mai usor si mai cu fereala!

anca spunea...

Ruxi,asta sa ne explice domnii care au condus Romania!pe banii si umilinta noastra! m-am saturat!!

beatris spunea...

Pai acesti jegosi de politicieni NU au rezolvat de atitia ani problema celor evacuati ( aruncati )in strada si o spun asta din proprie experienta, stau pe unde apuc de 2 ani si 6 luni....si nu se uita nimeni la mine cere sunt si oarba... de cei sanatosi nici atita nu ii intereseaza......si vreau sa va spun ca numai pe aici prin lumea virtuala mai sunt ascultata de voi prietenii mei virtuali carora va multumesc din inima !!

Anonim spunea...

Doamna Lungu, in anii 80 era altfel?

Era "gratuit" atunci? O grupa intreaga la un osciloscop, laboratoare formale, 6 studenti intr-o camera, cu dus si closet pe hol (daca nu erau betivi si amatori de muzica tembela la maxim erai fericit), carti proaste, multe copiate inept si pe sarite din carti mai vechi americane. Dar suprem era frigul pe timp de iarna. Era al naibii de frig. Mancarea extrem de proasta de la cantina nici nu mai merita pomenita. Nesimtirea, cretinismul si spaga aduse de "studentii" straini ai lui Ceausescu care cu 100 de nenorociti de dolari faceau ce voiau. Separarea pe sexe: fete la medicina si economie, baieti la politehnica. Cu tot ce presupune aceasta separare incepand cu violenta si terminand cu bautura.

Curvele grecilor, arabilor si negrilor ce de pe vremea aia le mirosea urat Romania si abia asteptau sa emigreze. (Multe ramanad cu bastarzii lor colorati sa dea lectii de umanism si morala aici in Romania, sau racnind prin Gaza ca ele si sotii lor si copii lor colorati sunt ROMANI (atunci cand ii loveste obuzul din israel)).

Mai doriti doamna Lungu?

Siguranta si gratuitate in mizerie. Adevarat. A nu vedea nimic din ceea ce s-a mai reusit a face, pentru ca unele bune tot s-au mai facut.

Si ca sa ma urasca toata lumea pe aici:
- toti tinerii vor conditii
- ce procent dintre acesti tineri ar lucra in Romania?
- mai merita invatamantul sa ramana gratuit in cazul in care toti vor sa plece din tara?


Conditii bune? DA din tot sufletul, pentru romanii romani (si nu indiferent de etnie) muncitori, talentati, ce raman sa munceasca in Romania. Puteti legifera asa ceva? Nu puteti ca sa nu "discriminati". Atunci invatamantul trebuie sa fie pe bani. Pentru ca nimeni nu mai vrea sa munceasca 15-20 de ore zilnic ca sa vada profesori de tiganeste si tigani intrati fara concurs in scoala si toate celelalte.