joi, 9 decembrie 2010

CE-A FOST IN CAPUL TAU, MIRCEA GEOANA ?

Nu stiu ce l-a apucat pe Mircea Geoana. Evident, frustrarea si furia de a constata ca ai iesit pe locul doi, DESI ai castigat alegerile, poate fi imensa. Si Ion Iliescu si Corneliu Vadim Tudor au trecut prin acelasi lucru in 1996 si 2000, au inteles si au supravietuit politic. Conducerea Romaniei nu se decide in interiorul granitelor tarii ca urmare a "alegerilor libere". Dupa 1989, nici atat. Cu atat mai mult intr-o tara jefuita de straini, in cardasie cu tradatorii romani, prabusita economic, depopulata cu buna stiinta si cu cetateni usor de manevrat, precum plastilina. O solutie ar fi votul obligatoriu si extrema transparenta in numararea voturilor din fiecare sectie, filmata in direct, chiar cu riscul unor costuri imense. Se poate, dar nu se vrea.
Revenind la Geoana, probabil ca tine mortis sa piarda sefia Senatului, indeplinind visul lui Traian Basescu si, probabil, al unor granguri din PSD care abia asteapta sa-i ia locul. De ce ar face asa ceva? Cautati raspunsul la Ion Iliescu.

P.S. Cica, la marea confruntare, Traian Basescu avea in mapa fotografiile cu vizita la Vantu. De ce s-a "pierdut" Geoana in halul asta, n-am sa inteleg. Politica damboviteana cere mult tupeu, sa minti fara sa clipesti. Doar erau niste "trucaje ordinare", precum filmuletul mult mediatizat care i-a adus lui Base' un nou mandat. Am inceput sa scriu in versuri!
P.P.S. Sa nu deduceti de aici ca sunt fan Geoana, Doamne-pazeste!

2 comentarii:

Anonim spunea...

as fi curios sa stiu care e parerea americanilor despre Geoana si Basescu , asta poate din wikileaks.Cu siguranta ca doi papitoi care nu au coloana vertebrala.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

AAnonim,
Exact parerea pe care o are orice putere mare fata de conducatorul servil dintr-o (neo)colonie. Nici nu ma intereseaza ce spune Wikileaks.:)