miercuri, 15 aprilie 2009

FRAUDA ELECTORALA DIN REPUBLICA MOLDOVA NU VA FI DEMASCATA !


Mirarea celor care nu inteleg de ce organismele internationale nu iau atitudine in legatura cu ceea ce se petrece in Republica Moldova este de neinteles. Dumnealor nu pricep ca Moldova nu are de oferit resurse notabile de jecmanit, asa cum a avut Romania. Si, pentru o tarisoara care nu are nici petrol, nici gaze, nici diamante, nici opium, nu merita sa te legi la cap si sa risti sa ramai fara gaze, la iarna. Asta este gandirea "pragmatica" a "prietenilor" din UE si NATO.
Pe de alta parte, sufar cand vad ca fratii nostri de peste Prut sunt nevoiti sa simta pe pielea lor, fizic, efectele zicerii staliniste : "nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile".
La ei voturile sunt numarate de Voronin, la noi de SUA, UE etc. Oricum, nu de romani.
In Romania alegerile au fost fraudate, mereu, din '96 incoace si nimeni, in afara de PRM, n-a sesizat si n-a obiectat. Iliescu, Vadim si Nastase stiu exact despre ca a fost vorba.
Mi se pare ca, dupa 50 de ani de dictatura, ne-am resemnat cam repede si am acceptat cu prea multa usurinta alte forme de supunere si lectii de la natiuni care si-au construit prosperitatea si, de aici, "autoritatea morala"(!!!), furand cu acte in regula resurse naturale si umane de la altele, lipsite de aparare si guvernate de cozi de topor.
Acum se numara, din nou, voturile in Moldova. Vom vedea ce-o iesi, mai ales ca "observatorii" nu au semnalat nereguli.
In Romania, anul trecut, la alegerile locale, in urma unor reclamatii, incepusera sa numere inca o data voturile. Dupa numai cateva mii, procesul a fost stopat abrupt, nejustificat si trecut sub tacere de mass-media, "cainele de paza al democratiei". Ha !
Oricum, tinerii romani din Moldova ne dau o lectie !
Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla, intr-un caz similar, in Romania? De la cine ar lua bastoane pe spinare romanii de dincoace de Prut?

5 comentarii:

octavpelin spunea...

Rucsi,acelasi lucru il sutin si eu ,frauda electorala va fi demascata,iar Voronin se va retrage din politica,o zi frumoasa! :)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Moldova nu se afla in sfera lor de influenta. Asta e tot secretul. Asa cum Romania nu se afla in zona de influenta a Occidentului, pe biletul acela scris de mana lui Churchill, asa nu se afla nici acum Moldova.

dramoleta spunea...

Frauda nu va fi demascata pentru ca nu are nimeni interesul sa o descopere. Moldova este considerat teritoriu rusesc. Ca vrem sau nu, asta este realitatea. Nimeni nu indrazneste sa zica ceva.

Calitatea Moldovei, aceea de membru CSI, spune totul.

Anonim spunea...

si un mic comentari cu salutarile de rigoare din Germanaia.
Moldovenii sint (imi pare rau dar nu stiu cine poarta vina) extrem de rusificati.Chiar aceia care traiesc aici anul trcut cand era campionatul european de fotbal tineau cu Rusia si nu cu ROmania.Si asta nu am vazut la unul doi ci la majoritatea.CHiar imi venea sa pleznesc cand am aflat ca mai au si pasaport romanesc.Sper ca situatia s-a mai shimbat de atunci....

Anonim spunea...

Referitor la fraudă, poate basarabenii au dat o lecţie, în schimb au primit altă lecţie de la UE prin intermediul lui Mirek Topolanek, care clasificat clasa politică de la Chişinău ca fiind primitivă. Adică se fraudează în întreaga Europă şi nimeni nu iese în stradă, dar voi primitivilor aruncaţi cu pietre. Nu vreau să susţin partea violenţelor stradale, dar nici să fiu părtaş cu barosanii frauduloşi.

Data viitoare să trimită observatori de la azilurile persoanelor cu dezabilităţi, deh mai vizitează estul, se mai aleg cu o pomană, un act caritabil.

Electorala - un bîlci. Parlamentul European - un teatru.

@ anonim - ei ţineau cu Rusia la fotbal ptru diverstitate, nu din mare simpatie.

PS De ce oficialii europeni discută cu ministru de interne moldovean, care a fost destituit un an în urmă pentru, pentru implicare într-un scandal legat de trafic de droguri?

PPS De ce după vizita în Cehia a lui Voronin jumătate din ”Poliţia Rutieră” a fost demisă, şi ”traficantul” repus în funcţie?