miercuri, 8 aprilie 2009

SA NU UITAM !

DIN ZIARUL "TRICOLORUL":
Încă o victimă românească, a 11-a, în iadul din Afganistan.
ECHIPA DE FOTBAL A MOR ŢII: Încă un ofiţer român a fost ucis în Afganistan, iar alţi patru militari români au fost răniţi, marţi dimineaţă. Incidentul a avut loc în jurul orei 7,45 (ora României). Căpitanul Iuliu-Vasile Unguraş conducea o misiune de patrulare, formată din patru autovehicule Humvee, din cadrul Batalionului 21 Manevră, pe Autostrada A1, Kandahar – Kabul. La 20 de kilometri nord-est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma exploziei, ofiţerul şi-a pierdut viaţa, iar ceilalţi patru militari români au fost răniţi. Căpitanul Vasile Unguraş, care făcea parte din Batalionul 21 Manevră Predeal, se afla în Afganistan la a doua misiune într-un teatru de operaţiuni extern, după ce în 2006 a participat la o misiune în Irak. Căpitanul se afla din luna ianuarie în Afganistan. Vasile Unguraş, din Tîrgu Mureş, avea 32 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.Un alt ofiţer român, Petre Tiberius, a fost ucis în Afganistan săptămîna trecută, vineri dimineaţă, într-un schimb de focuri de armă cu insurgenţii, care pun tot mai multe probleme trupelor aliate Americii, în numele aşa-zisei lupte împotriva Al-Quaeda şi a terorismului. Ofiţerul era tot din Tîrgu Mureş, avea 33 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Ofiţerul Iuliu Vasile Unguraş este cel de-al treilea militar român ucis în Afganistan în acest an. Din 2003, de la începutul participării României la misiunea NATO din această ţară, 11 militari români au fost ucişi în Afganistan: Iosif Silviu Fogoraşi (11 noiembrie 2003), Mihai Anton Samoilă (11 noiembrie 2003), Narcis Şonei (24 aprilie 2005), Ionel Gheorghiţă Drăguşanu (20 iunie 2006), Aurel Marcu (6 octombrie 2007), Ionuţ Cosmin Sandu (20 martie 2008), Claudiu Marius Covrig (13 iunie 2008), Dragoş Traian Alexandrescu (31 august 2008), Claudiu Chira (26 ianuarie 2009) Petre Tiberius (3 aprilie 2009) şi Iuliu-Vasile Unguraş (6 aprilie 2009).

4 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Excelent articol, poate că ar trebui să aducem băieţii acasă, până la urmă. Ştiu că sunt multe voci care afirmă că sunt voluntari, că primesc bani etc. Cred că dacă luptă sub steagul nostru nu mai contează că primesc şi bani. Doar nu vroia cineva să plece acolo pe gratis, într-un război care nu ne aparţine...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Cristian Lisandru,
Intrebarea este: ce anume poate determina pe un barbat,cap de familie si tata de copii, sa-si riste sanatatea si chiar viata pentru bani, pentru o casa atat de necesara familiei lui?!
Cum s-a ajuns aici?!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Banul, Ruxandra. Iubirea de arginti, dar si faptul ca omul e satul de nevointe si trebuinte.

dramoleta spunea...

"Voluntari" e doar un fel de a spune. Daca nu se ofera ei, se trag la sorti.

As dori sa mi se comunice in mod oficial, ce beneficii am eu, cetateanul roman, in urma implicarii Romaniei in acest razboi.