marți, 26 mai 2009

GREU CU PORTAVOCEA !




Azi m-am intalnit cu vechi prieteni. Ne cunoastem de pe vremea cand realizam emisiunea "Binecuvantati animalele si copiii", la Cosmos TV, experienta care mi-a schimbat viata.
Asociatia “Cutu, cutu”, Asociatia pentru protectia animalelor “Robi”, Asociatia “Ia-ma acasa”, Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara “Caleidoscop”, Asociatia “Nu mai esti singur”, Fundatia “Doggie-Dog”, Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor si Federatia Romana pentru Protectia si Controlul Animalelor AU PICHETAT, azi, 26 mai 2009, intre orele 9-13, Camera Deputatilor.
Scopul:
Urgentarea dezbaterii si adoptarea proiectului legislativ de modificare a OUG 155/2001 privind gestionarea cainilor fara stapan ce prevede obligativitatea construirii de adaposturi pentru caini, pisici si animale mari;
Sterilizarea si returnarea animalelor fara stapan;
Identificarea, inregistrarea, sterilizarea animalelor cu stapan.
Proiectul legislativ a fost adoptat in unanimitate de catre Senatul Romaniei in decembrie 2007, insa de atunci este „blocat” la Comisia de Administratie Publica a Camerei Deputatilor, motivatia oficiala fiind ca “exista alte urgente”.
La pichetare au participat si alte asociatii pentru protectia animalelor din intreaga tara: AULIM-Pitesti, Proanima-Suceava, Salvati animalele-Baia Mare, Prietenii animalelor-Slatina, Fundatia pentru Protectia Cainilor Comunitari-Campina, Asociatia "Christie"-Bucuresti, Asociatia "A doua sansa"-Bucuresti, Groenhorst College-Olanda, precum si iubitori de animale din Bucuresti, Ploiesti , Braila, Targoviste, Onesti. Dupa pichetare, organizatiile au fost invitate la o conferinta de presa.
Ei stiu, oricum, ca PRM este alaturi de ei!


9 comentarii:

Anonim spunea...

Situatzia cainilor este ca si a oamenilor foarte grava in Romania.In Germania nu an intilnit in 12 ani un caine vagabond ,da caini fara staini in adaposturi am intilnit. La fel in anul trait in Olanda, nu am dat de nici un caine al strazii.

dramoleta spunea...

Înca un subiect lipsit de importanta pentru nesimtitii din Parlament.

Cristian Lisandru spunea...

Mă întreb cine mai trăieşte bine în România, în afară de nişte unii care au acaparat tot ce era de acaparat şi tot mai vor...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca,
Multumesc ca te gandeai.
Nu stiu unde s-a volatilizat comentariul tau?:)

vasile florin spunea...

din pacate in zadar...si pentru profesori se daduse o lege sa le mareasca salariile...faptul ca se va fa o lege pentru mine este egal cu zero...aceste asociatii trebuies sponsorizate si urmarite sa nu uitam ce s-a intamplat in adapostul de caini de la Ploiesti.

Anonim spunea...

Proiectul de lege a fost respins ieri de Camera Deputatilor chiar in timpul pichetarii. E revoltator ce se intampla...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Pichetarea Parlamentului are o semnificatie mai adanca decat la prima vedere.
Este vorba despre legi care zac, ignorate, cu intentie, in sertarele "alesilor".
Este vorba despre multe alte legi care ne privesc pe noi toti si nu se aplica!
Este vorba de o democratie in pericol!

Zamfir spunea...

Când se înfiinţează şi Asociatia pentru protectia Oamenilor?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Zamfir,
S-a infiintat in '89!
Depinde de noi ce am facut cu ea?!
Ce zice Ulise?