miercuri, 23 septembrie 2009

O PUTOARE ÎMBUIBATĂ, DEVENITĂ MEDIC DE FAMILIE

Doctoriţa de familie la care se duce mama mea (lunar, nu mai des) este o nesimţită ordinară. O putoare îmbuibată, plină de bani şi nevasta unui imbecil care se scălămbăie, plătit regeşte, pe la Divertis. Dupa ce o lasă, frecvent, in sala de asteptare, 2-3 ore la vîrsta de 80 de ani, deşi programată din timp, idioata se miră că mama are tensiune mare, chiar aflată sub tratament. Eu i-aş fi crăpat dobitoacei indolente scăfîrlia, pe loc, cu sau fără tensiune arteriala, cu sau fără chef de explicaţii cretine, cu sau fără alt motiv. Imbecila scrie reţete pentru medicamente de la anumite firme cu care are ea "mersul", iar alte tipuri de medicamente, mai ales antibiotice, deşi necesare şi prescrise de alţi medici in cazuri similare sînt prohibite căci: " daca răciţi, doamnă, peste nu ştiu cît timp, nu-şi mai fac efectul!" explică vita tembelă, plictisită si obosită de prea mult bine cu care s-a pricopsit de la contribuabilii români.
Iar afirmaţiile de genul: "acum ce vreţi, sa vă simţiţi la 80 de ani ca la 20?" sînt la ordinea zilei in cabinetul nemernicei. Pensionarele înghit, tăcute, muştruluiala obraznicei, care poate n-a avut mamă niciodată. Şi, dacă a avut, îi dorim sănătate!
Ştiu ca sînt subiectiva si furioasă din cale afară, dar nimic, nici vîrsta, nici profesia, nici situaţia socială a pacientului ŞI NICI SALARIUL mic AL MEDICULUI (deşi in cazul nostru nesimţita pute de bani şi multă lene) nu justifică atitudinea dispreţuitoare faţă de pacient, interesul vădit faţă de anumite firme importatoare de medicamente, lipsa de sensibilitate şi compasiune faţă de un om care are nevoie de ajutor şi care a contribuit la statul român pentru a dobîndi acest drept, necondiţionat! Aaaaaa, şi nu vă imaginaţi ca mama se duce la ea cu mîna goală! Degeaba!
Poate nu vin şi pun mîna pe tine, javră!

8 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Iti inteleg perfect sentimentele care te incearca, dar decat sa faci si tu tensiune, ia-o pe mamica ta si schimba doctorul urgent!

Goran spunea...

Asta este doar un exemplu din miile care exista in tara asta!Poate astepta o ciocolata, o cafea...

dramoleta spunea...

Eu nu ma mai duc la medicul de familie de aproape 4 ani cu mama.

O duc la spital periodic, isi face analize, consult, tot ce trebuie, ii mentine tratamentul sau i-l schimba, dupa caz, si gata.

Nu iau retete compensate si gratuite de la medicul de familie pt ca as muri eu daca ar inghiti mama toate mitocaniile unui nesimtit. Prefer sa-i cumpar medicamentele.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Ion de la Chiuiesti
Mama si-a ales-o acum cativa ani cand ii dadea atentie si se purta normal. O schimb, fara grija. Numai sa nu sarim din lac in put, n-ar fi exclus. "Pe vremea mea" medicii astia mai faceau si teren din cate tin minte!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Goran,
Niciodata mama nu se duce cu mana goala, stiu exact, doar eu o sponsorizez:)

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Drammie,
Multumesc pentru tot ce mi-ai spus, dar, pe undeva, am avut noroc. N-am avut probleme foarte mari de sanatate cu mama. Mai o tensiune (care ii creste cand sta la usa nemernicei), ba o bronsita, etc. Problemele importante le-am rezolvat la clinici particulare, pentru ca nici in spitale nu am incredere. Cat despre medicamente si eu i le cumpar, stai linistita, dar mama simte nevoia sa se mai consulte cu un medic, mai ales ca respectiva are cabinetul in blocul vecin.
Pe de alta parte de ce avem drepturi daca nu beneficiem de ele?
Si daca mama nu avea copii?
Cat despre mitocanii, am aflat recent, mama n-a vrut sa ma necajeasca.
Stati linistiti, o rezolv!

dramoleta spunea...

Ruxi,

Ai dreptate! Pentru ce avem drepturi daca nu beneficiem de ele?

Iti vine sa dai de pamânt cu toţi nenorociţii care se joaca cu nervii nostri. In unele cazuri insa se joaca cu vietile noastre. Atunci, nu mai avem timp, pe moment, sa-i punem la punct, ci alergam sa rezolvam problemele noastre sau ale celor dragi, ca in cazul tau.
Sanatate mamei!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Asa e! Medicul nostru de familie vine si la domiciliu si trimite si asistentele pe teren!