duminică, 7 februarie 2010

FOAME SAU FRIG?

foto: www.derapajecontrolate.blogspot.com
Nu eram nascuta in anul teribilei ierni din '50. In general, evit sa comentez fapte la care nu am fost martora. Din auzite, am inteles ca oamenii se luptau cu "nametii" fara atata isterie, televizata! Faceau curat in fata blocului si nu injurau, una-doua, traficul. Se duceau la slujba, pe jos, prin veritabile tuneluri de zapada. Si erau multumiti ca aveau un serviciu, un loc unde sa te duci dimineata si de la care sa pleci, dupa amiaza.
Fara legatura cu fotografia!

12 comentarii:

Cristian Lisandru spunea...

Acum nu mai face nimeni curat prin faţa blocurilor, trotuarele erau pline de zăpadă azi... La câte griji au oamenii pe cap numai grija unei ierni revenită în forţă mai lipsea... Autorităţile au fost luate prin surpindere, oricum...

anca spunea...

ehe,eu am prins vremurile alea,Ruxi!!
imi curat trotuarul cand ninge indiferent cate griji am pe cap! nu astept sa vina altii sa faca acest lucru !televiziunile s-au intrecut in senzational ,au tocat subiectul si in dunga! asa,si? aia care au stat sa urmareasca sezatorile mai bine mergeau sa-si curete zapada din jurul blocului/casei!
aaa,ca autoritatile au fost ,din nou,prinse pe picior gresit asta e alta poveste!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca si Cristian,
Cand ai un loc de munca asigurat, conform pregatirii si studiilor, faci si "munca patriotica", asa, cu har cu mar. Cand esti somer sau amenintat de spectrul somajului, cand ai o pensie de mizerie sau salariul minim pe economie, parca nu-ti mai vine sa fii catatean model.

anca spunea...

eu nu privesc asa problema! faptul ca imi curat trotuarul nu e "datorie civica",tine de bunul simt al fiecaruia! vara dau cu maturica,iarna cu lopatica! hahaha,asta-i viata!!!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca,
Bunul simt a disparut. Acum avem manele multe, sa ne delectam...:)))

Anonim spunea...

si acum mai vine comentariul emigrantului din Germany care va citeste cu placere:
Nu trebuie autoritatzile sa ne mature in fata strazii corect dar sa dea amenzi celor ce nu matura nu aduna sticlele la refolosibile celor ce nu apreciaza curatenia si copacii padurii ci ii taie mereu, tinerilor care injura sau nu se scoala.Sa zicem ca o parte a poporului nu este educat, atunci restul trebuie sa dovedeasca spirit civic si conducerea sa dea amenzile corespunzatoare nu sa taie si ea restul padurii sau sa l vad pe Basescu ca matura trotuarul!!si inca ceva...mai degraba doamna Lungu cei cu pregatire si loc de munca "Bastan" nu fac ci tot cei de jos.Cateodata ma gandesc ca acestui popor ( sau unei mari parti ca sa nu bagam pe totzi in aceeasi oala) ii trebuie o "mana de fier" (nu dictatura!) ci cineva care sa le arate ca doar prin munca ordine disciplina bun simt potzi realiza ceva!

Anonim spunea...

BASESCU A AJUNS CELEBRITATE MONDIALA !

( MONSTRUOSUL SCANDAL INTERNATIONAL GIULIANI )
Pentru majoritatea pamantenilor Romania este asimilata cu triungIul , Dracula, Nadia Comanici, Ceausescu. Pentru a deveni celebritate trebue sa ai calitati cu totul iesit din comun. Aceste calitati pot fi pozitive sau negative dar oricum speciale.
De aceia va surprinde aparitia pe coperta a celor mai cunoscute reviste sau ziare depe mapamond, a figurii huliganice de batus de port ,a actualului presedinte Traian Basescu. Ceace este drea dreptul uimitor este asocierea sa cu o stea de prima marime a politicii americane,Rudolf Giuliani. Deschideti:
http://www.mic-associates.com/business3.php (Romanian - American Strategic Partnesiip Forum) Cu alte ciuvinte" Mr. Rudolph Giuliani, former Mayor of New York and presidential candidate" devine cu ajutorul unei sume uriase de dolari purtatorul de cuvant al mafiei de arme romane. Aceasta suma frumusica la facut pe un fost potential presedinte al USA sa uite faptul de notorietate genela, ca armele romanesti trimise prin contrabanda au invadat teritoriul american devenind " un pericol existantial pentru Statele Unite". ( vezi scrisoarea adresata de 53 membrii ai Camerei Reprezentantilor adresata Presedintelui Obama pe acest subiect ca si discursul Senatoarei D.Feinstein care vorbeste de cele " 8.000 de arme pornind din portul Constanta au ajuns arma preferata a celor certati cu legea.) Sau poate ar fi trebuit sa cunoasca comentariul CNN " Armele romanesti au dus la moartea a 8.000 de catateni, Acest razboi nedeclarat al statului roman inpotriva Americii ar trebui sa inceteze........... Totusi ca sa acord circumstante atenuante politicianului meu preferat, pentru care de altfel am votat, nu avea de unde sa stie ca aceasta companie este condusa direct si personal de Presedintele Basescu prin consielirul sau personal, care a preluat oficial aceasta compania principala a mafiei de armament :
"Retired four-star gen. Constantin Degeratu ended his tenure as Senior Security and Defense Advisor to the President of Romania Traian Basescu on December 31, 2009. General Degeratu will oversee, advise, manage and implement all aspects of Defense and National Security work from MIC & Associates in East Central Europe and worldwide, particularly with its US clients."
In comentarul urmator, vorbind in termeni militari, veti citi desvaluirea unei adevarate bombe care va cadea peste palatul Cotrocenilor. Compania super oficiala a mafiei romane de arme este acuzata oficial de Ministerul de Justitie american de SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL, UN ALT FAPT CRIMINAL AL PRESEDINTELUI BASESCU . Ma opresc aici pentruca oricum orice nemernicie, orice scandal va fi imediat musamalizat in Romania. De aceea singura speranta ca aceasta mafie de arme care dispunand de sume fabuluase de bani sa nu stranga de gat institutile statului si sa pune in pericol democratia ,nu sunt politicieni sau ziaristii, ci este omul de rand .....care va iesi in curand in strada. Scuzati sinceritatea randurilor mele.


Robert Horvath Deva ziarist USA
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Am avut unul si l-am impuscat:)))

Anonim spunea...

MARINARUL SI MOGULUL
( SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL- O NOUA CRIMA TRAIAN BASESCU )
Dupa cum scriam in ultimul comentariu inreprinderea principala a mafiei romane de arme este condusa de Traian Basescu prin generalul Constantin Degeratu fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane http://www.mic-associates.com/ourteam44_ro.php General patru stele (ret), Constantin Degeratu si-a incheiat la 31 decembrie 2009 activitatea de Consilier Prezidential Senior al Presedintelui Traian Basescu, pentru Probleme de Aparare si Securitate Nationala devenind o persoana privata pentru a avea un salariu mai mare si a putea fura mai usor. Ramane de inteles ca documentul oficial prin care generalul renunta la postul
de consilier pentru asi pastra pensia este o minciuna ordinara tipica camarilei la putere. Aceasta companie atat de indragita de presedintele mereu reales si care va organiza treia editie a Expozitiei de Aparare a Spatiului Aerian al Marii Negre. BSDA 2010 reprezinta un program expozitional si de conferinte dedicate securitatii nationale si sigurantei spatiului aerian. a intrat in atentia autotitatilor judiciare americane pentru SPARGEREA EMBARGOULUI CU SUDANUL. ( compania a fost amendata iar conducerea este la un pas de puscarie )
Iata un fragment din actul de acuzare :
MIC & Associates 
c/o Stefan Minovici 
45 Broadway 
New York, N.Y. 10006 


PENALTY NOTICE 

Dear Mr. Minovici: 

A Prepenalty Notice ("Notice") dated August 14, 2009, copy enclosed, was issued by the 
Office of Foreign Assets Control ("OFAC") to MIC & Associates ("Company") for 
prohibited transactions relating to Sudan, 
in violation of §§ 538.206 and 538.210 of the Sudanese Sanctions Regulations, 31 C.F.R. 
Part 538 (the "Regulations"). Inasmuch as no license or authorization was issued by 
OFAC prior to the transactions, they violated the prohibitions set forth in Executive 
Order 13067 of November 3, 1997 (62 FR 59989, November 5, 1997 -"Executive 
Order"), promulgated pursuant to the International Emergency Economic Powers Act, 50 
U.S.C. 1701 et seq. ("IEEPA"). See, §§ 538.206 and 538.210 of the Regulations.
Adam Szubin
Director
Office of Foreign Assets Control
Cred ca este cazul ca Mogulul sa intervina , iar Antena 3 sa inceapa o dezbatere despre aceasta aceasta companie mafiota condusa de seful mafiei romane Traian Basescu. Voi reveni cu amanunte deloc confidentiale.
Robert Horvath Deva SUA - ziarist de investigatii specializat in terorism si transport ilegal de armament. http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Ion de la Chiuiesti spunea...

Asta nu se intampla numai in anii '50, ci si in anii 70-'89. Acum toti asteapta sa li se dea. Toti au drepturi dar indatoririle lor de cetateni unde sunt?

Anonim spunea...

Hey guys,

I'm here online for the kids of Haiti.

I'm doing this for a non-profit haiti organization that devotes themselves to
building oppurtunities for the kids in haiti. If anyone wants to give money then do so here:

[url=http://universallearningcentre.org]Donate to Haiti[/url] or Help Haiti

They give children in Haiti a positive outlook through education.

Please check them out, they're a real cause.

It would be awesome if you could help us

Anonim spunea...

Hi there people, I just registered on this splendid discussion board and desired to say hi there! Have a impressive day!