joi, 11 februarie 2010

NU MAI INTELEGEM SENSUL CUVANTULUI "PAUPER" !

In loc sa ia interviuri celor nevoiti sa traiasca din pensii de 350, 750 sau, in cazuri "fericite", de 1000 de lei pe luna, televiziunile scot in prim plan familia actorului Ion Lucian, nevoita sa renunte la pensiile de aproape 1.700 de lei fiecare, pentru veniturile de 3.000 de lei pe luna (atat castiga actorul din salariul de director de teatru) plus cele ale sotiei, pe care nu le cunosc, dar oricum depasesc, probabil, cuantumul pensiei, din moment ce a renuntat la ea. Actorul se plange la tv. ca este in pragul pauperizarii. Nu am inteles exact ce vrea sa spuna, asa ca am fugit la DEX: PAUPÉR, -Ă, pauperi, -e, adj. (Livr.) Lipsit de mijloace de existență; ajuns în mizerie, în stare de sărăcie; foarte sărac. – Din lat. pauper.
Sursa: DEX '98
Evident ca nu este exemplul potrivit, nici pentru pensiile mici, nici pentru pensiile nesimtite sau salariile nesimtite. Dar, pentru Dumnezeu, "in pragul pauperizarii"? Lasati-l in pace, nu faceti decat sa asmutiti categoriile cu adevarat paupere impotriva marilor actori.

3 comentarii:

anca spunea...

ma uitam aseara la Gadea)acolo a fost maestrul Lucian) si nu-mi venea sa cred!! nu de mult a fost internat si tu il scoti in fata ,e umilitor,zau asa!!! paupera e vecina mea care traieste dintr-o pensie de 300 lei!

www.pelin.com spunea...

Rucsi,un comentariu in care ai pus punctul pe i,trist dar adevarat ca televiziunile au luat-o pe urma lui Basescu,putin le pasa de milioanele de pensionari romani amarasteni care sunt nevoiti sa traiasca cu pensii de 350,750 sau in cele mai fericite cazuri cu 1000 de lei/luna,o zi minunata :(

Anonim spunea...

ROMANIA INTRE CAPITALISMUL DEMOCRATIC SI SOCIALISMUL POPULIST !

Problema majora a vietii politice romanesti este lipsa palpabila a unor diferente de program politic. Totul se reduce la autostampilari ideologice . Problama pensilor este o problema de maxima gravitate, care in niciun caz trebue sa fie intrebuintate pentru avantaje politice de moment.
Specialistii Bancii Mondiale avertizeaza ca Romania risca sa ramana fara bani de pensii in 2020, daca acestea vor continua sa se mareasca pe criterii electorale si fara o reforma a intregului sistem.
Este de reamintit ca in România existau peste 8 milioane de salariati si 3,5 milioane de pensionari in 1990, iar in prezent numarul lor a ajuns la mai putin de 5 milioane de salariati si peste 6 milioane de pensionari.
Altfel, in conditiile actuale de pensionare, in 2030 vom avea aproximativ 45% din populatie, pensionari”.
Intr-un raport al EU se spune : Britain, the Czech Republic, Cyprus, Ireland, Greece, Latvia, Lithuania, Malta, the Netherlands, Romania, Slovenia, Slovakia and Spain are all in real danger, the report says.
ATENTIE
In Marea Britania patidul Conservator de dreapta a devenit avocatul maririi varstei de pensionare.
CONCLUZIE
Partidele de dreapta PNL si sper Partidul Conservator trebue sa ramana de dreapta, Capitalismul liberal nu trebue confundat cu populismul socializant.
Numai capitalismul modern poate duce la prosperitate. Dupa parerea mea stegul LIBERAL poate avea diferite culori cu exceptia celui rosu

Robert Horvath DEVA http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/