luni, 17 decembrie 2012

Ce va fi a saptea oara?

Cand te-ai lasat pacalit prima oara, te-am crezut, erai euforic, fericit ca "Dictatorul" a plecat in lumea cealalta cu nevasta cu tot, in ziua de Craciun!
Cand te-ai lasat pacalit a doua oara te-am inteles, credeai in democratie, pluripartidism si in faptul ca si opozitia trebuie sa arate de ce e in stare.
Cand te-ai lasat pacalit a treia oara am priceput ca dezamagirea fata de cei pe care ii credeai salvatorii natiei te-a bagat in degringolada si numai o parte a vazut adevarata alternativa
Cand te-ai lasat pacalit a patra oara mi-am dat seama ca dezgustul se impletea cu disperarea si saracia. Si cu "greaua mostenire".
Cand te-ai lasat pacalit a cincea oara am inteles ca ti s-au varat pe gat porcariile cu UE, economia care duduia, creditele cu buletinul etc..... si ai crezut in promisiuni, caci asa esti tu, optimist, ospitalier si credul.
Cand te-ai lasat pacalit a sasea oara, GATA, tata, esti prost incurabil, iremediabil, irecuperabil.
Sa nu ne mai bati la usa, ca ti-a murit copilul in spital dupa o febra banala, ca celalat face 10 km pana la scoala si e pe cale sa renunte la invatatura, ca banca ti-a luat casa, ca parintii au o pensie de mizerie, ca fi-tu spala podele prin Germania sau fi-ta se prostitueaza in Turcia. Sau ca esti, pe viata, sclavul bancilor pentru un amarat de apartament si o masina la mana a doua. Sau ca stai prin tribunale ani de zile pentru dreptul tau! Pentru ca le meriti. Si pentru ca ne-ai adus pe cap un FSN desfigurat, plin de baroni si penali, altoit cu un PNL fara ideologie si legat strans de un UDMR lacom, rapace, fara legatura cu nevoile economice reale ale etniei pe care cred ei ca o reprezinta.
Toti discuta de votul negativ. AIUREA! Votul negativ era daca ar fi fost alese partidele care nu au mai fost la putere de 23 de ani si nici traseistii care s-au strecurat in asa-zise partide"noi".
Veti spune ca supararea provine din faptul ca PRM a obtinut acest scor. Asta nu exclude exactitatea celor spuse mai sus. Eu, personal, imi vad de treaba, de profesie si familie. Sper sa nu fiu afectata de scumpiri, mariri de taxe si scaderea nivelului de trai numai pentru ca 4 milioane de netoti au crezut ca scapa de Basescu, votand USL. Iata, ca nu scapa:)))))))

5 comentarii:

Anonim spunea...

Va prezint un aspect observat de mine .Ieri la consultari au fost prezente toate fortele politice care vor fi reprezentate in noul Parlament,conform votului,dar nu s-a prezentat Alianta Romania Dreapta(ARD) asa cum au candidat pe buletinele de vot si cum s-au inscris la Biroul electoral, ci s-au prezentat partidele care au format alianta,pe care ei au declarat-o desfiintata in data de 10 decembrie 2012(a 2 zi dupa alegeri), iar PROBLEMA LOR DE LEGALITATE AICI APARE:
desi au candidat sub forma de alianta de partide, ei si-au desfiintat alianta luni 10decembrie,cand rezultatul alegerilor nu era inca comunicat oficial de Bec(s-a comunicat doar mierscuri 12decembrie rezultatul final), cand candidatii aliantei inca nu primisera certificatele individuale de alesi de la Birourile electorale judetene (care s-au dat doar vineri 14 decembrie), cand Curtea Constitutionala inca nu semnase inca pentru Validare si nici nu fusesera publicate in Monitorul Oficial mandatele(lucru petrecut vineri/sambata).Trebuie mentionat ca alesii nu au depus inca Juramantul in Camera Dep./Senat caci nu a avut loc Sedinta Constituanta.
Practic mandatele acestor oameni care au candidat sub sigla unei aliante sunt Nule,caci ei au desfiintat alianta inainte de a fi validati oficial de BEC si de a depune Juramantul in Parlament.Nu stiu daca ei au inregistrat la Tribunal ,luni 10 decembrie actul de desfiintare a aliantei,dar in aceasi zi ei au anuntat oficial si public ca alianta nu exista si mai multi candidati au trimis la BE Judetene hartii prin care cereau sa le fie calculat procentul electoral la redistribuire doar pe Partidul din care fac parte si nu pe alianta.
Probabil ca nicio institutie nu va avea curaj sa le invalideze mandatele acestor oameni(care azi 18decembrie nu sunt inca Parlamentari), iar Partidul Portocaliu luat singur ,trece pragul electoral de 5%, dar partidul Fc (cu 3 alesi) NU INDEPLINESTE BAREMUL ELECTORAL PENTRU PARTIDE, la fel ca Pnt (care are 1 ales).
Interesanta treaba ,daca tot suntem "stat de drept".


Anonim spunea...

Pentru cei care au Votat usl, trebuie sa le dedicam melodia:"ce bine imi pare ca si-au luat teapa, ce bine imi pare ca au pierdut".

Alegatorul roman care merge la Vot constiincios, adica acei 40% votanti, e format in majoritate din fraieri usor de manipulat,prostit, cumparat si speriat.Astia sunt fraierii care prin votul lor constituie majoritati de conjunctura in Parlament.
Asa au votat profesorii in 2008 ca sa le creasca cu 50% salariile si au primit o crestere cu -50%(adica legea salariilor unice,fara sporuri si alte premii+taierea de 25%), asa au votat in 2004 cu Dreptate si Adevar si a urmat Minciuna si Mafie Totala, asa au votat in 2012 impotriva unui om si a reiesit o abjectie in Parlament.
Urmeaza 4 ani de Furt prin Coabitare si de lupta pentru statutul oficial de Slugoi al americanilor si de tradator de tara in favoarea ocultei-care dirijeaza destinul acesteui nou Urss-UE,daro uniune mult mai rea si periculoasa pentru cetateni.

Anonim spunea...

O sa inceapa cu regionalizarea dupa care o sa vina cu parlamente regionale si o destramare ca dupa diktat. Fara un foc de arma. Dezintegrare.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Anonim 1,
Aveti vreo solutie?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Anonim 2,
In sfarsit, cineva care intelege cu ce ne confruntam! Cine are nevoie de foc de arma cand are banci si asasini economici la discretie?!