vineri, 10 aprilie 2009

FALIMENTAREA CAPITALULUI ROMANESC ESTE PROGRAMATA, FARA INDOIALA !

Guvernul doreste moartea intreprinderilor romanesti mici si mijlocii.
Nu-i lasati sa introduca impozitul forfetar. Capitalul pur romanesc nu-si va mai reveni niciodata!
Va rog, popularizati petitia unde credeti de cuviinta.
www.petitieonline.ro/petitie-p48923053.html
UPDATE:
Taman cand intentionam sa o "critic" pe satmareanca atat de draga mie cum ca vrea sa umble hai hui prin lume, departe de scandalurile de la noi, fara sa sufle o vorba despre impozitul forfetar, iata ce gasesc in Gazeta de Nord-Vest:
Crina Dunca
Dusmanii statului

"Alesii neamului obisnuiesc sa faca apel la prezumtia de nevinovatie cand sunt intrebati ce parere au despre cercetarea lui X-ulescu, indiferent despre ce peste mare ori mijlociu e vorba. Cand se refera insa la diverse categorii, la firme de exemplu, nu mai este valabila aceeasi filosofie. Altfel nu se explica motivarea care sta la baza introducerii taxei forfetare pentru firme. Reprezentantii Guvernului sunt convinsi ca antreprenorii romani au buzunarele pline, dar tin banii pentru ei si nu platesc impozite la stat. Din acest punct de vedere, pentru ei nu exista prezumtia de nevinovatie. Poate ca unele firme care nu platesc multe impozite la stat chiar nu au bani, fiind vorba, adesea, de afaceri de familie, de subzistenta, pe care statul vrea sa le naruie ca si cum ar fi infiintat sute de mii de locuri de munca si nu am fi o tara cu somaj in crestere alarmanta. Onor guvernantii nu iau in calcul cand vorbesc despre impozitul forfetar si faptul ca o serie de firme s-ar putea inchide din cauza unei astfel de masuri. Pentru ei, firmele reprezinta doar niste dusmani care trebuiesc tapati, ca si cum nu ar fi vorba de populatia acestei tari. In loc sa faca controale la sange la firmele care chiar au bani si nu platesc suficient la stat, in loc sa execute silit marii datornici care nu vor plati in vecii vecilor datoriile antice si nu vor putea fi recuperate nici prin vanzarea activelor, care in multe cazuri sunt nesemnificative fata de datorii, a pus gand rau in special afacerilor de familie. De ce nu isi misca Fiscul dosul din fata computerului pe teren pentru a identifica firmele care calca pe bec pentru a-si putea incasa stimulentele? Pesemne pentru ca pana acum si le incasa fara sa faca acest lucru si ar fi nedrept fata de angajatii obisnuiti sa stea la birou. La fel, in ochii Fiscului, romanii platiti in baza contractelor de drepturi de autor sunt si ei evazionisti, iar pe cale de consecinta acest tip de contracte trebuie desfiintate. Si aici intervine intrebarea: de ce Inspectia Muncii nu face controale temeinice pentru a identifica romanii care sunt platiti ilegal pe astfel de contracte? De ce nu functioneaza nici acum prezumtia de nevinovatie? Simplu, ea isi are locul doar cand e vorba de afaceri si tunuri mari. Daca faci parte din alta categorie, esti condamnat la disparitie. Din ce se vede deocamdata cu ochiul liber, masurile anticriza ale Guvernului sunt luate doar impotriva celor care aduc bani la buget, a celor care au adus si pana acum. In niciun caz nu este statul la nivelul sau cel mai inalt cel care strange cureaua. Impozitate si rasimpozitate, firmele, dar si romanii care presteaza meserii liberale, fiind platiti in baza contractelor de drepturi de autor, sunt dusmanii statului in viziunea guvernantilor".

4 comentarii:

octavpelin spunea...

Rucsi,acest cabinet Boc a acceptat toate conditiile impuse de FMI,fara negocieri,in loc sa apere capitalul autohton il distruge,o zi linistita! :(

Unknown spunea...

Stimata doamna, ne mai salveaza cineva din mana celor care ne vand en-gros? Mai raman detalii?

dramoleta spunea...

Actiune tipic mafiota. Statul pune ochii pe tine si vrea tot ce-i al tau. Punct.

Marius Mina spunea...

Globalizarea sistemului ticalosit!
Nu degeaba ne incarca memoria cu scandaluri in fiecare zi.Urmeaza zile fierbinti, in regia lui Traian Basescu.