miercuri, 3 februarie 2010

DIN NOU, VADIM A AVUT DREPTATE !

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, spune de cel putin 10 ani de zile ca "s-a dat ordin" ca in Romania sa ramana numai 2 partide. Pe principiul 4-8 ani furam noi, 4-8 ani furati voi si o mana spala pe alta. La vremea aceea nimeni nu credea ca 40% din electorat poate sa ramana pe dinafara, nereprezentat in Parlament. Uite ca se poate si se intampla acum, sub nasul nostru. In acest sistem, de ce n-ar ramane unul singur?!
P.S. Nu e obligatoriu ca cele 2 partide aparent favorizate sa fie PDL si PSD. De regula, cine sapa groapa altuia...

8 comentarii:

Valerius spunea...

Unul dintre tertipurile democraţiei burgheze este efortul de a salva aparenţa de pluripartitism. De exemplu, în S.U.A. există doar două partide cu şanse reale de a guverna, dar, după cum au semnalat teoreticieni de notorietate de acolo (bunăoară Galbraith, în lucrarea tradusă la noi cu titlul de "Societatea perfectă"), diferenţele dintre ele sunt nesemnificative, ele reprezentând în realitate interesele privilegiaţilor societăţii. Sau, cum se spunea pe vremea bunicului meu, "pleacă ai lor, vin ai lor".

Anonim spunea...

Doamna Ruxana Lunga
Am cateva aricole explozive care vreau sa ajunga sub ochii domnului VADIM . Poate ma ajutati sa spargem diversiunea si cenzura. rh

SINDROMUL ANTI-AMERICANISMULUI NATIONAL
DOMNULE MARIUS MINA
Oamenii care nu stau pe piciorele lor, adora sa gaseasca un " tap ispasitor ". Nereusita lor se datoreste altora . Tintele sunt numeroase dupa circumstante. Vinovatii sunt de obicei : evreii,ungurii,mogulii,ucrainienii, in viitor chinezii sau extrarerestrii. La ora actuala vinovatul principal pentru nenorocirile romanului este F.M.I. Sau cu alte cuvinte asistam la o conspiratie internationala impotriva nivelului de viata si a demnitatii nationale.
Toate acestea sunt semnalele sindromului care a cuprins intreaga socetatea romaneasca ANTI AMERICANISMUL. De la orase la sate, de la taranul de pe camp, la sofisticatul de la oras, preocuparea principala este injurarea unchiului Sam. Nu exista zi sau noapte, blog, ziar, sau program de televizoine care sa nu fie atins ,de boala grea si contagioasa a urii impotriva valorilor americane,
Pe blogul dumneavoastra atacurile la adresa persoanei mele nu au ca tinta persona mea sau desvaluirile mele, ci tara in care traiesc SUA.
Politica " tapului ispasitor' prinde si este mereu victorioasa. Victoria lui Basescu nu
sa datorat vreunui program politic ci declansarii complexelor sociale. Lupta impotriva oamenilor bogati, a mogulilor, este un atac codificat impotriva capitalismului romanesc. Dupa alegeri aceasta varianta de fascism autohton cuprinde masele. Ura si invidia nu este indreptata impotriva capitalismului autohton in formare, ci impotriva mogulismului american care colonizeaza spatiul mioritic. Lasand gluma la o parte aceasta este un subiect de maxima gravitate.
Sper ca el sa intre in atentia dumneavoatra, in atentia acestui blog al ideilor. Traiesc de 20 de ani in Japonia. Nu exita tara care sa fi fost mai mult expusa " raului " american. ( bomba atomica, ocupatia americana, impunerea unei constitutii etc ). Familia mea fiind japoneza cunosc mai bine decat altii ce gandesc si cum gandesc japonesii. Va asigur ca aceasta tara a unui miracol economic, este adanc recunoscatoare americanilor si in continuare fascinata de valorile americane. Sunt constienti ca fara ajutorul american nu ar fi ajunsi invidia intregii lumi. Morala : Pentru a fi ajutat trebue in primul rand, sa te ajuti tu,..... insusi pe tine. Valabil pentru Romania.
PS. Voi lansa in curand pe internet un ziar vizual inedit cu numele INTER - DIASPORA- USA . Profitand de faptul ca sunt cineast, fotograf, pictor, http://www.devagallery.com/ voi incerca ceva nou. Voi prezenta printre altele capitalismul american cu bune si rele din unghiul de vedere romanesc.
America nu este o tara sau un popor ci un "experiment "unic in istorie, unde oamenii veniti din toate partile pamantului, sunt intreprinzatori si inca liberi.
Robert Horvath artist New York.
http://devanewyork.blogspot.com/

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Stimate Robert Horvath,
Nu am spatiul necesar unei contrargumentatii. In principiu, nu am nimic impotriva poporului american, in sine, dupa cum nu am nimic impotriva altor natiuni. La nivel teoretic, declarativ, valorile SUA "arata" bine. Problema este ca aplicarea lor este defectuoasa, ca peste tot in lume si, mai ales, este impusa cu forta altor natiuni. Concepte precum "democratia", "statul de drept", "libertatea de exprimare" sunt doar modele teoretice, nu au legatura cu realitatea. Ne bucuram ca "vorbim liber", fapt care ne poate aduce o minima satisfactie personala, o eliberare de frustrari etc., dar aceasta "libertate" este inutila, fara finalitate. Cel mult, a dus la creearea unor noi poli de putere, trusturile de presa, care au un rol esential in manipulare, mistificare si dezinformare, cu efecte dezastruoase in lupta politica. E o gargara de prostit masele de saraci care trebuie sa plateasca taxe pentru intretinerea celor bogati. Poate pare o viziune simplista, dar cred ca exprima, sintetic, realitatile acestei lumi, indiferent de cum s-au denumit sistemele, oranduirile etc.de-a lungul vremii. Totul este ca bogatii si privilegiatii sa nu intinda coarda. Asa iau nastere revoltele, ma rog, revolutiile, razboaiele sau cum vrem sa le numim noi. Repet, nu am nici spatiu nici timp acum sa dezvolt ideea. Sunt destui istorici, sociologi, filozofi care dezbat astfel de probleme. In Romania, insa, polarizarea sociala s-a realizat prin furt ca la usa codrului din avutia nationala, cladita din munca noastra, a tuturor.Pentru ca trecerea de la socialism la capitalism a fost un experiment negandit si neevaluat suficient si, zic eu, esuat total. P.S.
Faptul ca s-a demarat si tolerat Jaful National nu are neaparat legatura cu SUA, ci cu noi insine.

Anonim spunea...

Desigur ca Germania are un nivel peste cel romanesc, dar repet se doreste de catre un grup de concerne multinationale ca fortele care doresc o Europa a Natiunilor sa dispara.Oamenii care nu vor mai avea un sentiment national ci vor defila sub steagul MCDONALDS (nu ca asa avea ceva impotriva firmei) si sint usor de manipulat.Intre aceste forte se regaseste cu greselile si partile pozitive PRM alaturi de alte partide europene.Aceste forte care doresc o Europa a Natiunilor trebuiesc eliminate.Nu e numai donul Vadim e si domnul HJean Maire le Pen si altzii....Nu stiu daca aceasta Uniune Europeana corespunde indealurileor celor ce au gandit-o.
Insusi numele Romania Mare nu va mai fi atunci relevanant caci vom semna alte tratate cu Rusia Ucraina Moldova pentru ca de ,,gazul rusesc va aproviziona intreaga UE...Sa zicem ca ne va merge mai bine, atunci acei studenti arabi supravegheati de securitate inainte si care acum deja au colonii in unele orase mari isi vor aduce familiile intregi asa cum se intimpla deja in Franta...
Macar si aici trebuie sa dau Romaniei exemplul german(oo nu in toate dar aici da) Germania macar (pe fond) nu permite ca bancile sale sa se afle in mana straina sau facultatile sale sa fie privatizate scoase la tejghea...

dramoleta spunea...

Esti optimista...Cred ca va ramane un singur partid. Sau un singur om. Pardon, jivina :))

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Drammie,
Atunci explica-mi de ce l-am impuscat pe acela?...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Valerius,
Democratia este in pericol. Daca chiar credem in "fiabilitatea" ei.

Anonim spunea...

de ce nu:)