miercuri, 2 mai 2012

CELE 10 INVATATURI ALE PRM CATRE "FIII" SAI PONTA-ANTONESCU


Ce ar trebui să facă Victor Ponta şi aşa-zisul guvern USL



2012-05-03 » Categorie » Editorial din ziarul "TRICOLORUL"
DE RUXANDRA LUNGU

"Dacă poporul suferă şi se întreabă de unde poate veni salvarea, cine poate oferi soluţii viabile pentru toate domeniile de activitate, strivite, dezorganizate sau, pur şi simplu, desfiinţate de partidele care au distrus România în ultimii 22 de ani? Ce facem? Trecem peste orgolii prosteşti, pentru că România nu mai are timp de experimente şi jocuri politice de joasă speţă . Aşa că nu mai avem răgaz încă 6 luni, pînă la alegerile parlamentare, pentru a vedea de ce este USL, sau alţii, în stare, cu adevărat.
Fără intenţia de a vă plictisi, luaţi aminte, dragi actuali posibili guvernanţi, că timpul se scurge în defavoarea voastră, iar Traian Băsescu v-a băgat pe gît un măr putred şi otrăvit. Nu că unii nu l-ar merita, dar e treaba celor care l-au acceptat.
1.Deja Victor Ponta ne anunţă că va organiza un „audit“ pentru a evalua exact situaţia actuală a bugetului ţării.
E un fel mascat de a transmite populaţiei că „vistieria ţării este goală“ şi noi, acum, preluăm o „grea moştenire“. Lăsaţi-o baltă, ne-am săturat de acest clişeu puturos. N-aveţi decît să faceţi cîte evaluări doriţi, care pot să dureze ani de zile, noi nu mai înghiţim această minciună sfruntată. Evitaţi să o mai aduceţi în discuţie şi puneţi osul la muncă!
2. Reîntregiţi salariile bugetarilor şi veniturile  pensionarilor. Dar cu mult cap. Introduceţi impozitul progresiv, dacă „greii“ superbogaţi ai PNL şi PSD vă lasă, ceea ce nu credem, căci decalajele sociale şi inechităţile flagrante din societatea românească nu au fost create numai de Emil Boc sau de Mihai Răzvan Ungureanu, hai sa fim serioşi. Impozitul progresiv poate aduce bani la buget, dacă ştiţi cum să-l argumentaţi şi să-l aplicaţi cît mai repede.
3. Impozitarea marilor averi , a produselor şi serviciilor de lux. Nu tăiaţi firu-n patru pe la televiziuni, încercînd să explicaţi, la modul filozofic, ce înseamnă „lux“, ca să mai trageţi de timp vreun an-doi de zile. „Luxul“ este definit de preţul produsului sau al serviciului respectiv, indiferent că vorbim de brînză, alcool, ţigări, mobilă, vile, servicii de telefonie, curăţenie sau construcţia de piscine. Grăbiţi-vă şi nu vă lansaţi în dezbateri penibile!
4. Asiguraţi-vă că reuşiţi să stimulaţi crearea de noi locuri de muncă, mai ales în sistemul privat, şi aşa ciuruit de dl. Gh. Pogea şi de alţii din partidul pe care îl conduceţi. Reduceţi impozitele pe salarii şi CAS-ul la un minimum decent, aproape de zero. Cîtă vreme angajaţii din sistemul privat nu sînt plătiţi de la buget, care e problema? Lăsaţi-i în pace, să-şi „gospodărească“ asa cum pot, şi ei, afacerile de familie şi ridicaţi-le şi o mică statuie, numai pentru faptul că nu stau cu mîna întinsă, la stat, pentru un loc de muncă! Impozitul progresiv este soluţia cîştigătoare.
5. Reduceţi TVA-ul, dacă vreţi să mai colectaţi ceva semnificativ. Impuneţi TVA-ul diferenţiat, ca în multe alte ţări cu democraţii stabile şi funcţionale. Timpul nu lucrează în favoarea voastră!
6. Renunţaţi la cota unică, toxică şi fatală pentru economia românească. Soluţia nu este reducerea ei. Aplicaţi-o progresiv şi veţi găsi finanţare pentru locuinţe, spitale, şcoli! Dacă baronii roşii (PSD) şi galbeni (PNL) vor înţelege că trebuie să fure mai puţin, bineînţeles!
7. Renunţaţi la clişeul imbecil cum că, vezi-Doamne, consumul relansează economia. Oricum, România a ajuns o piaţă de desfacere a deşeurilor străine, deci nu încurajăm decît consumul produselor importate. Încurajaţi producţia şi consumul de produse autohtone şi reduceţi impozitele, drastic, pentru producţia de bunuri şi servicii româneşti!
8. Luaţi la puricat societăţile de stat cu datorii uriaşe la Buget. În schimb, sistemul de achiziţii şi angajări este profund fraudulos, iar salariile „nesimţite“ au ajuns la cote inimaginabile. Executaţi-le silit şi puneţi-i pe vinovaţi să plătească pentru „găurile negre“ din economie. Nu pe noi, contribuabilii. Unui IMM i se blochează contul pentru cîteva mii de lei. Marii datornici, de stat sau din mediul privat, cu datorii de milioane de euro, sînt toleraţi pe criterii care nu merită comentate acum. Dacă doriţi venituri la buget, nu pierdeţi vremea şi executaţi-i pe evazioniştii fiscali care dau peste cap bugetul întregii ţări!
9. Lăsaţi prostiile legate de retrocedările proprietăţilor „în natură“. Nu îi mai daţi pe oameni afară din case, dacă legea partenerului Voiculescu mai face 2 bani! Cine a avut de recuperat ceva, pe drept, a avut timp să o facă pînă în 1992. Faceţi ţăndări Mafia Imobiliară!
10. Nu vă mai cramponaţi de „indicaţiile“ UE, NATO, FMI, ale Băncii Mondiale etc. Faceţi tot ce puteţi pentru Interesul Naţional, fără să tremuraţi din toate încheieturile, şi aşa şubrezite de corupţie, arivism, frică şi rea-credinţă! Ei au mai multă nevoie de noi decît noi de ei!"






Niciun comentariu: