luni, 23 noiembrie 2009

ERA DE AŞTEPTAT !

1. Bineînţeles că exit-poll-urile "greşesc" mereu cînd este vorba de PRM, în minus şi niciodată în plus.
2. Bineînţeles că au fost fraude de proporţii, dar cui îi mai pasă acum? Vor întocmi cîteva dosare penale, vor da cîteva condamnări cu suspendare şi cu asta basta.
3. Bineînţeles că electoratul PNL nu este o masă de manevră care să voteze cum vrea Patriciu.Vom vedea.
4. Bineînţeles că Oprescu şi Becali au fost iepuraşi care s-au aflat în treabă din motive pe care numai ei le cunosc. Oricum, nu au avut nimic de pierdut. Dimpotrivă.
5. Bineînţeles că orice formulă de alianţă nu va rezista mult. Banii de pensii şi de salarii se vor termina pînă la primăvară.

Cu cine voi vota în turul 2? Am de ales între cei care s-au înţeles să scoata PRM din Parlament fix acum un an.

5 comentarii:

ciprian spunea...

Desi nu e un scor foarte bun cel obtinut de Vadim e totusi scor de intrat in Parlament. Chiar daca Gigi Becali a ajutat PRM-ul sa intre in PE, raul facut de marioneta lui Hrebenciuc a fost incomensurabil mai mare.Pe langa cei care au scos PRM-ul din Parlament cu votul uninominal a fost si mana diabolica al lui Hrebe de-a crea pseudo-politicianul Becali.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Important e sa va concentrati cu tot electoratul asupra alungarii marinerului!

dramoleta spunea...

Ruxi,

Eu votez Geoana. Cred ca daca dispare Basescu, dispare si PD-l. Poate asa vom reusi sa limpezim apele si in politica si in viata romanilor de zi cu zi.
Va fi greu oricum. Suntem saraci lipiti. Doar noi, singuri ne putem ridica din mizerie, si nu foarte curand.

Anonim spunea...

Acum ramane de vazut ce va face PRM si asta in situatia in care PRM a fost furat si de PDL si de PSD. Inainte ca PRM sa ia o decizie ar trebui clarificat un punct :
De la care partid PRM si-a luat cele mai multe tepe in ultimii 20 de ani (sau in ultimii 4 ani) ?

Odata clarificat acest punct, PRM are 3 variante :

1. Boicoteaza turul II

Observatie : Varianta logica daca tinem cont de campania PRM. Dar cele doua variante de mai jos (2 si 3) cu consecintele lor (mai ales !) merita analizate.

2. Il sustine pe Geoana dar asta inseamna sa intre in alianta PSD-PC-PNL-UDMR si indirect sa valideze viitorul guvern Johannis. (Antonescu despre alianta PNL-UDMR : "un compromis politic in sensul bun" ; Marko Bela : "UDMR sustine PNL si candidatura lui Johannis").

Observatie : In fata unei asemenea aliante discursul "antisistem" si "nationalist" (fals !) a lui Basescu risca sa prinda bine la popor !

3. Il sustine pe Basescu tocmai ca alianta PSD-PC-PNL-UDMR cu Geoana si Johannis in frunte sa nu castige.

Observatie : Evident ca la capitolul tradare PDL si PSD fac joc egal. La asta se mai adauga si tradarea lui Basescu in primul sau mandat. Dar sa nu uitam ca ungurii au profitat cel mai mult atunci cand PSD si PNL au fost la guvernare fie impreuna, fie separat !!!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
O analiza excelenta. Toti ne-au tradat la un moment dat. Fie ca eram sau nu in Parlament! Cu toate astea, ar trebui sa ne exprimam clar optiunea, astfel ca voturile noastre, chiar cele 5,55% sa nu se piarda!