marți, 21 septembrie 2010

DE CE NEMTII NU-S ROMANI SI INVERS !

"Zeci de mii de persoane au demonstrat sambata la Berlin, in fata sediului Cancelarului Angela Merkel, impotriva propunerii guvernului de a prelungi perioada de functionare a centralelor nucleare cu cel putin 10 ani, afisand bannere si baloane galbene si verzi cu slogane impotriva miscarii nucleare, transmite AFP. Politia a estimat numarul participantilor la 37.000, insa organizatorii sustin ca ar fi fost chiar 100.000. Acestia au pus la dispozitie 150 de autobuze si trenuri speciale pentru a aduce protestatari din intreaga tara.Coalitia de guvernamant a lui Merkel a decis saptamana trecuta sa prelungeasca pana in 2022 termenul limita pentru incetarea activitatii nucleare. Noul plan ar prelungi "viata" a celor 17 reactoarea nucleare ale Germaniei, insa calcule facute de presa germana arata ca unii operatori ar putea sa tina in functionare reactoare si dincolo de 2040. "Guvernul a cazut in genunchi in fata gigantilor nucleari," a declarat un protestatar in varsta de 33 de ani. Pe de alta parte, cabinetul lui Merkel sustine ca masura este necesara pentru a mentine aprozivionarea cu energie pana cand alte resurse regenerabile devin disponibile."
sursa: www.hotnews.ro

Nu am studiat fondul problemei si nici miza acestui protest. Ideea este ca niste cetateni se gandesc la viitorul lor, la drumul pe care o va lua tara lor peste 10-20 de ani(!).
Ca noi, romanii n-am facut-o in ultimul timp e una. Dar, sa nu-ti pese de soarta ta de azi, de maine, de iarna grea care se apropie, de diminuarea veniturilor cu 25 % e culmea culmilor. Sunt curioasa cat se vor screme asa zisele sindicate cu mitingurile lor anuntate cu surle si trambite. Mai exista o varianta: oamenii o duc relativ bine si cu lefurile taiate, ajutorul de somaj e satisfacator, guvernantii stiu asta si profita din plin.V-ati gandit? Altfel, apatia si lehamitea nu se justifica, desi eu am o explicatie, dar v-o spun altadata !

Niciun comentariu: