miercuri, 15 septembrie 2010

UNDE-S BANII ?

Inteleg vrajeala maxima: arestare, extradare, perchezitie, mascati, refuzul hranei, recurs, stenograme, conspiratie, sindicalisti, politicieni, pareri, ziaristi disperati etc. Pe mine ma intereseaza un singur lucru. CAND si CUM isi vor recupera pagubitii de la FNI BANII, la valoarea de astazi? Este tot ce conteaza cu adevarat. CAND si CUM isi vor recupera toti romanii banii in urma Marelui Jaf National?
Interesant motto-ul de pe blogul lui Marius Mina:
"Cel vinovat nu trebuie sa se bizuie pe incetineala cu care vine pedeapsa. Rar s-a intamplat ca vinovatul sa scape nepedepsit"(Horatiu)

16 comentarii:

Ion de la Chiuiesti spunea...

Pacat ca se va intampla asa, dar nimeni nu va mai vedea nimic niciodata!

anca spunea...

unde-s banii,Ruxi? acolo unde-s si banii de la "Bancorex", "safi" si alte megaescrocherii!! o parte din banii bancorexului sant la mogulul cel bun,ala cu tv vitamina!!

mihnealuion spunea...

nu stiu cine esti si nu stiu nici cu ce te ocupi, insa are prea putina importanta pana la urma.
Intrebarea ta e... sa folosesc un eufemism?!
NU!
Nu se cade.
Ma asteptam sa completezi intrebarea: "unde-s banii" cu ceva serios, de actualitate si foarte important: "unde-s banii imprumutati de smecherii Romaniei, in numele romanilor"?!
FNI se va repeta nu peste multa vreme... toate fondurile de pensii private se vor evapora la un moment dat.
"Jaful national" cum il numesti matale, a avut loc timp de 20 de ani (si continua), spre exemplu: distrugerea tuturor fabricilor, combinatelor etc... vanzarea lor pe nimic (cu comisioane fabuloase); distrugerea sistematica a agriculturii; distrugerea sistematica a sistemului medical etc.
Cand vei vedea ca vor incepe sa plateasca penal toti cei care s-au perindat la putere (contribuind astfel la "jaful national") atunci poti sa ridici si interogatia spre justitie:"unde-s banii -stransi- de vantu si acolitii sai"!!!!
Pana atunci... vant la pupa si muuuult praf in ochii celor adormiti!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Ion,
Nu se stie, ca pamantul!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca,
Exact acolo sunt si trebuie sa-i recuperam!PE TOTI !

anca spunea...

ooo,nu in viata asta,Ruxi! frumoase vise,dar nu cred ca se va intampla asa ceva!
nu te mai vad pe la OTV !!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@mihnealuion,
Eeeiii, nu stii cine sunt si cu ce ma ocup:)))??? Citeste blogul si editorialele din "TRICOLORUL" si o sa vezi cum gandesc despre Jaful National! Pana atunci, nu sunt "matale" cu tine, desi imi place cum gandesti!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anca,
Pur si simplu nu am reusit sa ajung la ei. A fost ziua mea, concediu, alte probleme, etc!
Nimic altceva!

Anonim spunea...

Vine ea rezolvarea.

Anonim spunea...

Pedeapsa vine, ai dreptate...

mihnealuion spunea...

Buna de dimineata!
Tricolorul?!
Mai exista?
"matale" este un apelativ chiar de politete, pe la tara!
O fi cumva rusinos? Preferai sa-ti spun "tu"?

Poate daca Vadim ar fi avut de la Dumnezeu un dram de minte mai mult si ar fi stiut cum sa-si economiseasca cuvintele, nervii si sa-si imbrace haina diplomatului de cariera... Romania ar fi aratat altfel azi!
PRM-ul s-a dus in vaaaalea oaselor, odata cu iesirile spectaculoase ale lui Vadim.
Tot respectul pentru cultura, istetimea si nobletea sufletului sau, insa ce folos daca burduful e de caine?! (Caine in ghilimelele de rigoare, desigur).
Solutii aveti?!
Ca din fleanca dam cu tontii.
E-adevarat, din ce in ce mai putin, ca romanii s-au cam saturat si de sportul asta national!
Hai sa nu mai facem "istorie", hai sa facem curatenie.
(in privinta paclicilor care si-au pierdut banii dati pe mana lui vantu, nu am nicio strangere de inima. Au vrut castiguri mari, imediate... le-au avut! din belsug. Unii cu banii, unii cu experienta. Nu i-a obligat nimeni sa dea bani la fond, spre diferenta de fondul de pensii privat; spre diferenta de fondul de pensii de stat sau de contributia la sanatate...)

mihnealuion spunea...

Ioane, chiar daca ascundem gunoiul sub pres, sau ne bagam capul sub clopot sa nu ne vada nimeni... gunoiul musteste sub pres (adica el exista), iar clopotul nu are puterea de a ne face invizibili!
Compromisurile de dragul mentinerii unei imagini dilice,a unei embleme nesifonate nu vor avea nicicand argumente pro, nici pe pamant, nici dincolo!
Pacat!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@mihnealuion,
Poti sa spui "tu", e o tara libera, asta nu inseamna ca trebuie sa accept orice comentarii. Dupa cum nu-mi plac nici comentariile despre Vadim si PRM. Pana una alta, suntem SINGURII care au spus lucrurulor pe nume si istoria ne va da dreptate, procesul a si inceput, dovada cresterea PRM in sondaje. Cui nu-i place are alte variante, berechet.
Solutii avem. Cel putin Programul cu care am candidat in 2008 (se afla printre primele postari pe acest blog), dar si Programul anti-criza al partidului e plin de solutii de natura economica.Am imensul avantaj ca lucrez in domeniul privat de 18 ani si cunosc problemele din economia reala. Majoritatea editorialelor mele din "Tricolorul" se refera la aspecte de natura economica, daca ai fi avut rabdare sa le parcurgi, inainte de a deveni ironic. AAAA, ne e lene sa le citim si sa le cautam, luam la misto PRM, bun, votati cu PDL-PSD-PNL pana va ia cu lesin, la propriu si la figurat.
Cat despre fondurile de pensii, private sau nu, am fost prima care a spus ca vor fi o mare teapa, marca Tariceanu, evident.
In concluzie, fii amabil, comenteaza cum vrei, dar fara sarcasm la adresa noastra. Altfel, voi introduce "cenzura".

mihnealuion spunea...

Ruxandra, nicidecum nu am fost ironic.
Mi-am exprimat opinia.
Am subliniat faptul DEOSEBIT de important: daca Vadim ar fi fost diplomat, daca detinea si inteligenta emotionala, PRM-ul era deja la putere.
Posibil sa ai dreptate in ceea ce priveste faptul ca aveti planuri de redresare economica, planuri de curatire a lichelelor ce stau si papa Romania precum piranhia etc. insa ce folos daca liderul vostru (tot respectul pentru calitatile sale deosebite) nu-si poate imbraca haina de diplomat?!

Ma trimiti sa aleg intre aceleasi partide care s-au amestecat de-a lungul anilor in fel si chip, functie de situatia politica.
Nu, multumesc!
Insa nici nu pot vota un partid al carui lider nu dovedeste ca-si poate stapani emotiile, avand izbucniri uneori de-a dreptul violente (verbal).
Daca il judec emotional, da, ii dau dreptate, insa asta au facut romanii pana acum, au ales functie de emotional, si uite unde am ajuns. De la comunism silabisit, la comunism hahait!

Poate ar fi bine (poate acesta este momentul oportun pentru PRM) schimbat liderul, in sensul ca domnul Vadim sa ramana la conducere pentru ca are o minte sclipitoare, iar ca imagine sa fie aleasa o alta persoana, capabila, instruita si foarte inteligenta in a crea partidului o altfel de imagine! Adica captarea atentiei romanilor prin alta metoda decat cea folosita de Vadim.
Poate si voi si noi vom avea o reala sansa.

Nu mi-e lene sa citesc, insa m-am saturat de vorbe. Voi nu?!
De 20 de ani tot vorbim si vorbim si vorbim!
Daca si in situatia in care Romania este supusa unei crize cu diferite fate, indatorata peste masura, opozitia se cearta, isi scot unii altora, isi adreseaza reprosuri, fac parada cu planurile sau lipsa planurilor, in loc a se uni si a face cu putinta daramarea acestor viermi care rod in profunzime tara... ce folos mai au articolele?!
In timp ce noi citim, voi scrieti, in timp ce noi privim cum va certati, va aruncati injurii, cei de "sus" papa tot, si asta nu ar fi cea mai mare problema, insa afunda Romania in prapastia datoriilor de nici nepotii stra, stranepotilor nostri nu vor reusi sa ajunga sa plateasca.
Si mai este un aspect important: indobitoceste generatiile tinere.
Nu scoala, nu educatie, nu modele!
E momentul sa ne prindem in "Hora Unirii", altfel... praful si pulberea!

mihnealuion spunea...

p.s. - ma iarta, insa nu ma pot abtine: daca introduci "cenzura" doar pentru faptul ca am folosit sarcasmul in exprimarea opiniilor mele, aici pe blogul tau, ce pretentii sa mai avem de la basescu cand vrea sa puna lacat la gura TUTUROR celor care nu-i canta in struna?!
Care e diferenta intre "cenzura" lui si "cenzura" ta?
sa nu-mi spui - culoarea!
:)
O zi frumoasa, iti doresc!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@mihnealuion,
Vad ca nu te lasi deloc:)
Hai sa-ti raspund, mai in gluma, mai in serios.
Intre mine si dl. Basescu e urmatoarea diferenta: dumnealui este presedintele tuturor romanilor intr-un stat ce se vrea democratic si de drept, asa ca bagatul pumnului in gura presei nu se prea "pupa" cu statutul lui.
Acesta este un blog personal, proprietate personala, al unei cetatene, fara functii in stat, care nu reprezinta decat pe votantii si simpatizantii PRM si pe cei(cele) care au ales-o in functia pe care o detine in partid. Din acest motiv nu accept comentarii jignitoare sau tendentioase la adresa PRM sau a liderului sau. Am spus-o deschis si unor simpatizanti ai nostri care nu disting intre politicianul Vadim, omul de cultura Vadim si pamfletarul Vadim. Cine nu are abilitatea de a distinge intre programele noastre economice, intre omul de buna-credinta, cinstit si milos si pamfletele dure, ce-i drept (acesta este genul literar, ce sa mai discutam)nu are decat sa se indrepte catre altii care sa-i minta si sa-i prosteasca in continuare. Cu "libertatea" de a ne lasa manipulati si furati ca-n codru am ramas, inca.
Hai sa depasim subiectul, esti binevenit cu alte comentarii, la alte postari.:)