joi, 22 ianuarie 2009

CE NE FACEM FARA PORSCHE ?

M-am saturat sa-i vad, pe toti, varsand lacrimi pe catafalcul industriei AUTO!
Vaicareli si statistici sumbre!
Ca si cum aceasta ramura ar fi cea mai importanta de pe mapamond. Ca si cum o masina, o aglomerare de fiare, cu rolul de a avea 4 roti care sa se invarta, un volan si o frana de mana trebuie, acum, sa puna cu susu-n jos economia lumii! Pentru motivul ca se misca si ne deplaseaza posteriorul unde avem chef!
Inteleg perfect ca, de aceasta industrie, depind multe altele, sa le zicem, ramuri colaterale. Firme care produc piese de schimb, echipamente de lucru etc. De aceasta industrie depind multi oameni nevinovati si familiile lor! Care nu au avut nimic de spus cand au fost vanduti cu fabrici, cu tot!
Ce nu inteleg, acum, la ceas de seara?
De ce eu, stat roman, trebuie sa ma ingrijesc de soarta unor firme straine! Numai ca se numesc DACIA, desi sunt RENAULT, ca se numesc BCR, desi sunt ERSTE?
Si exemplele pot continua, la nesfarsit!
De ce trebuie sa ne simtim obligati sa le finantam si sa le ajutam sa iasa din "criza"?
De ce nu le ajuta firmele-mama, de-afara?
A, nu pot face fata economiei de "piata" din Romania, pacat, ghinion, de ce nu au evaluat situatia la timp? Cer, acum, pomana, contribuabilului roman? Profita de amortirea in care ne complacem noi, ca popor, si interesele dubioase ale guvernantilor?
OK! Prost nu e ala care cere, ci ala care da!
Intre timp, zeci de mii de IMM-uri ROMANESTI isi vor inchide portile. Si alte sute de mii de romani vor ramane pe drumuri!
Cui ii pasa?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nimanui.