marți, 27 ianuarie 2009

MAFIA IN HALATE ALBE !

Nu stiu ce as putea scriu despre cazul de la Slatina, sau despre sisemul sanitar din Romania. Altii, in schimb, scriu la greu, dezbat cazul, fac justitie televizata, aduc argumente pro si contra luarii unor masuri impotriva vinovatilor. Fara sa ma suspectati de simpatie, sper, fata de IMPORTATORUL DE FERRARI, ajuns, iata, ministru, cred ca rezolvarea cazului se gaseste intr-una din cartile mele de capatai, CODUL PENAL. Asa ca, inainte de a-l acuza pe Bazac de practici naziste sau staliniste, procuratura ar fi trebuit sa se sesizeze. A murit un OM!

"UCIDEREA DIN CULPA Art. 178 Uciderea din culpa a unei persoane se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitati, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Cand uciderea din culpa a unei persoane este savarsita de un conducator de vehicul cu tractiune mecanica, avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala sau care se afla in stare de ebrietate, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta savarsita din culpa, de orice alta persoana in exercitiul profesiei sau meseriei si care se afla in stare de ebrietate. Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute in alineatele precedente se poate adauga un spor pana la 3 ani."

"Capitolul III - INFRACTIUNI PRIVITOARE LA ASISTENTA CELOR IN PRIMEJDIEPunerea in primejdie a unei persoane in neputinta de a se ingriji Art. 314 Parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, in orice mod, a unui copil sau a unei persoane care nu are putinta de a se ingriji, de catre acela care o are sub paza sau ingrijire, punandu-i in pericol iminent viata, sanatatea sau integritatea corporala, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani. Este aparata de pedeapsa persoana care, dupa savarsirea faptei, isi reia de buna-voie indatoririle. ___________ Alineatul 1 a fost modificat prin art. I pct. 19 din Legea nr. 197/2000. Lasarea fara ajutor Art. 315 Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a instiinta autoritatea, de catre cel care a gasit o persoana a carei viata, sanatate sau integritate corporala este in primejdie si care este lipsita de putinta de a se salva, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 1 an sau cu amenda. Lasarea fara ajutor prin omisiunea de instiintare Art. 316 Neinstiintarea autoritatii de catre cel ce gaseste o persoana abandonata sau pierduta, care are nevoie de ajutor, fiindu-i pusa in pericol viata, sanatatea ori integritatea corporala, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 6 luni sau cu amenda."

2 comentarii:

Anonim spunea...

Rucsi ai pus punctul pe i,felicitari pentru postare o saptamana buna,Tavi:)

Anonim spunea...

Doamne, si ce simplu e. Doar sa pui mana sa citesti.