vineri, 23 ianuarie 2009

"NU STIM, ABIA ACUM CALCULAM !"

Prima masura anti-criza! De ras.

20% din bugetari vor fi dati afara! Adica vreo 2000 de oameni si, va asigur, NU dintre bugetarii de lux! Ieri, marele consilier al PM, Ionut Popescu, fiind intrebat la tv. care ar fi economia de la buget, a raspuns candid ceva de genul, nu stiu, calculam!

Pana si cel mai nefericit croitoras de cartier masoara de 2 ori inainte sa taie!
Iar baiatul asta a fost MINISTRU DE FINANTE!

Doamne, pe mana cui ne-ai lasat!

5 comentarii:

Anonim spunea...

ca emil boc nu are habar de probleme economice nu ma mira pentru ca recunoscut si a solicitat consiliere de specialitate (ceea ce este mai grav este ca nici drept constitutional nu stie pentru ca nu ar fi facut gafa monumentala cu OG cumul pensie salarii)
se pare insa ca nici consilierul economic ionut popescu nu stie prea multe, ceea ce este mai grav pentru ca da sfaturi "economice"
inapoi la chestiune! este inadmisibil sa nu se precizeze la ce se refera reducerea de 20%? pentru specialistii de la guvernare, schema de personal dintr-o institutie, indiferent daca este centrala sau locala, se compune din trei segmente distincte: numarul de posturi din organigrama aprobata (care de obicei nu este completa), numarul de posturi pentru care se solicita anual buget de cheltuieli cu salarii si care cuprinde numarul de angajati efectiv si o rezerva care sa permita noi angajari in anul bugetar de referinta si a treia categoriecare o reprezinta numarul efectiv de posturi ocupate. pentru a fi mai bine inteles dau un exemplu:
-nr. de posturi din organigrama este de 1.000 posturi
-numarul de posturi pentru care se cere buget anual este de 750 posturi
-numarul efectiv de posturi ocupate este de 500.
in acest caz, datorita lipsei de transparenta in comunicarea celor 20% se pot face o serie de "jocuri" care sa favorizeze clientele politica. daca se doreste o reducere reala aceasta se poate face NUMAI din posturile efectiv ocupate, incluzand persoanele "pensionabile"
pana la precizarile care se vor face nu doresc sa mai comentez.
ATENTIE GUVERNANTI!!!
ce se va intampla cu persoanele de varsta cuprinsa intre 55-63 de ani care vor fi dati afara si care in mod sigur nu isi vor mai putea gasi de lucru la stat si cu atat mai mult la particulari. Este oare valul doi de aruncare in strada a oamenilor, dupa chiriasii din casele nationalizate? nu vedem ca basescu tergiverseaza adoptarea legii despagubirilor catre fostii propietari pentru a mai servii unor clienti politici pana la limita la care va fi promulgata legea?

anca spunea...

impresia pe care ti-o lasa indivizii astia,cica sint guvervanti, e de bezmetici!!
nume unu si..una !
ce vina avem noi,de trebe sa-i suportam inca mult timp?

Anonim spunea...

Rucsi,am postat pe blog mai multe articole in care am aratat ca acest cabinet Traian Boc nu are nici un plan anticriza pe anul 2009,sau vreun proiect de buget pe acest an,acum isi impart toti baronii celor doua partide cascavalul in teritoriu,practic pohta cea pohtit-o Basescu s-a implinit:este presedinte,este cancelar,are majoritatea in parlament dar ii lipseste ceva de care nu se poate dezbara :autovictimizarea!!,cu respect Tavi:)

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Tavi,
Daca Basescu avea specialisti beton, profesionisti care sa priceapa ceva economie, nimic nu i-ar fi stat in cale!

Teodor spunea...

Cred ca fiecare dintre noi ar putea scrie zeci de pagini pe aceasta tema. Sincer, incerc sa nu-mi pierd orientarea si sa reusesc sa mai pricep totusi cate ceva. E adevarat, imi este tot mai greu. Ieri, Presedintele a vorbit despre modernizare, Spunea in context ca Romania va fi afectata mai putin de criza (recesiune, altceva?) decat alte tari. Si ca urmare ar trebui sa "incepem" modernizarea. Cel putin asa a prezentat media (RRA). Desi, tot domnia sa, spunea ca modernizarea este un proces continuu. Si cine ne va prezenta si noua, electoratul, macar (nu si explica) planul de modernizare. Si cand? Dar planul anti-criza? Dar Legea bugetului? Dar,...,dar?
Cred ca sarabanda masurilor adoptate azi si anulate maine, si la fel cea a proiectelor SF ne va bantui in continuare.

Poate ma insel. Ce bine ar fi...