sâmbătă, 17 ianuarie 2009

MACELARII DE LA BALC. SE INTAMPLA, CHIAR ACUM!


foto: www.badorgood.com

Daca pescuitul poate fi justificat prin faptul ca "victima" are sansa de a fi aruncata inapoi, in apa, vanatoarea este deja "altceva".

Caci nu este vorba, aici, de omul cavernelor care trebuie sa supravietuiasca si pleaca la vanatoare cu sulita, se intoarce la nevasta si copii cu "cina", pe mai multe zile, si cu blana cu care se imbraca.

Este destul ca ne prefacem ca nu stim cum sunt crescute si apoi ucise animalele, fie pentru carne, fie pentru blana. Subiect asupra caruia voi reveni.

Deocamdata vreau sa protestez impotriva masacrului de la Balc, organizat de Tiriac si apropiatii lui.

In primul rand, cum a pus mana (laba) pe acest domeniu, pentru care plateste, anual, o chirie derizorie, cat o firmulita, mai pricopsita, pentru o vila, din Bucuresti?

Revin la sensul acestei postari: ce minti bolnave, insetate de sange, pot simti satisfactie haituind si impuscand un animal nevinovat? Ce suflete intunecate si infecte pot vedea, in vanatoare, un "sport"?

Ceea ce e grav este ca multi dintre acesti mizerabili, ascunsi sub invelis uman, sunt si politicieni!
Iar destinele noastre sunt in ghearele lor!

47 de comentarii:

Anonim spunea...

http://www.crisana.ro/stiri/eveniment-14/-blestemul-mistretilor-vanatoarea-de-la-balc-a-inceput-pe-burta-73464.html

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

A inceput rau, dar cretinii nu-si dau seama!

anca spunea...

phii,sint ingrozita de acesti monstrii cu chip de om!!parca ar fi oameni ai grotelor!!
oribil!!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Anca,
Omul grotelor avea o scuza!

Anonim spunea...

Mi-e groaza!
Unde sint asociatiile care condamna astfel de actiuni!
Marcelina

Anonim spunea...

Cred ca e al 3 lea an cand la tv altceva nu se da ... care-i treaba cu mistretzii astia, ce au ei atat de special? Dar pui de-s taiati la Avicola Iasi de ce nu-s crutati? Dar Vitele si Porcii din abatoare? Nu incerca sa-mi spui ca sunt cazuri diferite .. atat mistretii cat si restu sunt crescuti sa fie carnati sau fripturi .. doar ca cei din abatoare sun in cuburi de 2 m patrati iar mistretii pana ajung la maturitate sunt intr-o oare ce libertate de miscare!
Animalele mor! Noi murim ... si ne umbplem timpul si memoria cu chestii marunte!

Anonim spunea...

*puii
*sunt
*umplem

Graba strica treaba!

Anonim spunea...

@Ionut
Aici nu e vorba de mistreti, ci de oamenii care gasesc o placere deosebita in a vedea sange.
Nu se pune problema ca n-au ce baga in burdihanurile lor umflate.
Placerea de a ucide o alta fiinta, mistret sau nu, ar trebui sa ne dea de gandit, atata vreme cat multi dintre acesti macelari ne conduc destinele.

Anonim spunea...

Asa este... Intocmai am inteles... Oamenii aceia "puternici" (vîrful lanţului trofic...) trebuie să-şi dovedească bărbăţia mînjindu-şi bocancii in singele acestor animale hăituite, chinuite pînă la moarte.
Cele bune!
Flavius

Anonim spunea...

1) Apa Prutului are gustul lacrimilor sufletului românesc, îndoliat de moartea lui Grigore Vieru. Eminescu nu-i iartă pe cei dragi şi-i cheamă la el, iar noi rămânem cu toţi patapievicii şi bâlbâiţii cu gura strâmbă, ca diriguitori ai naţiei.

2) Români treziţi-vă la luptă şi veghe pentru tot ce avem mai sfânt, până nu este prea târziu. Cred că aceasta era şi ultima dorinţă a celui dispărut.

Nu avem moarte cu tine nimic! Tristă ţară!
Cu amiciţie dacică,
Dacul Liber

Anonim spunea...

@ all cred ca printre cei ce vor sa vada sange tot dintr-o placere nebuna sunt si macelarii, doctorii veterinari, chirurgii ... totul e discutabil, toti suntem invidiosi .. cine imi poate spune ca nu si-ar dori sa mearga la vanatoare, eu as vrea sa vad si va rog nu incepeti cu: "dar vai nu este corect animalul nu se poate apara tu ai pusca dar vai vai" .. pai pusca aia e rezultatul creierului meu, acum nu ai vrea sa ma lupt parte in parte cu ursu nu? voi astia de va dati rotunzi va rog renuntati la haine si accesori zilnice si traiti precum animalele a caror aparare o luati ... vanatoare face parte din codul nostru genetic.
Parca printre cartile preferate de Ruxandra este si Biblia, acolo nu spune"cresteti va inmultiti si stapaniti pamantul" ..nu zice sa fie o stapanire rationala! Hai las-o balta cu omoara din placere, sa stii ca toti omaram din placere, nu iei mai multe alimente decat ai avea nevoie? de ce nu iei strictu necesar? eu de multe ori arunc mancarea care se strica in frigider; mancare majoritar facuta din animale .. care au murit aiurea .. consumismul e vinovat nu? pai poate e frumos pt planeta sa fim precum africanii din lumea a 3 a de vaneaza un porc atunci cand nu au ce manca nu ca sa-si umple frigiderul ... frigider care este golit regulat prin aruncarea resurselor si umplerea de la Bila cu altele complet nefolositoare. SUNTEM NISTE CRIMINALI SI NOI!
Mor sute de mii de pui saptamanal in abatoare si nu le plange nimeni de mila, mor tot ucise de un vanator, adica NOI TOTI .. sau puii aia sunt mai prosti decat mistretii, ei nu se pun!
Sunteti niste ipoctiri, mai bine le-ati plange de mila copiilor de mor de foame si batranilor de dorm in parcuri ... va umpleti viata cu nimicuri .. lucruri minore! Nu-mi afecteaza viata nici direct nici indirect ce fac bogatii aia, n-ar trebui nici voua sa va pese! Hai sa dormim ca de maine iar la munca .. daca suntem roboti! :|

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Ionut,
Nu vreau sa intru intr-o disputa, aici, nu e nici timp, nici loc.
Dar, pentru ceilalti cititori, simt nevoia sa precizez:
1. Nu am fost si nu voi merge NICIODATA la vanatoare, nu vad rostul si nici placere in aceasta activitate, care nu se mai justifica, in zilele noastre.
2.Din momentrul in care am vazut cum sunt crescute si ucise animalele pentru piele si blana(jupuite de VII, pe net gasesti imagini crancene)nu am achizitionat si nici nu port astfel de "accesorii", cum le denumesti tu.
3. Nu sunt ipocrita si marturisesc ca nu ma pot lasa, complet, de carne, desi fac eforturi serioase.
Asta nu justifica uciderea animalelor cu CRUZIME si nu voi ramane indiferenta fata de subiect.
4. Ma intereseaza soarta batranilor si a copiilor si a noastra, a tuturor, si, daca mi se va da ocazia, voi schimba lucrurile, doar de aceea am si intrat in politica, dar, pana atunci, avem, parca, un guvern platit din banii nostri sa se ocupe de problemele societatii!
5. Faptul ca ti se strica mancarea in frigider e problema ta, iar faptul ca in loc s-o lasi sa se strice nu o imparti cu nimeni, fie si cu un animal, e tot problema ta.
6. Nu vad nici un motiv serios pentru care as pleca in padure (dis de dimineata, au!) sa ma lupt cu un urs, fie avand in dotare o pusca, bomba atomica (si ea e produsul mintii noastre)sau nu!
7.Nu am nimic de impartit cu bogatii care au facut avere prin munca lor. Nu e cazul a 99% dintre bogatii romani.
Ma deranjeaza ca acel domeniu apartine unei singure persoane, ma deranjeaza mediatizarea excesiva a activitatilor de acest gen, ma deranjeaza ca, nicaieri in Europa, nu se mai intampla asa ceva, ma deranjeaza ca asta nu aduce nimic bun Romaniei!
Si inchei subiectul.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Bine ai venit, Dacule!
Pacat ca prilejul e atat de trist!

Anonim spunea...

Intr-adevar...un adevarat masacru se intampla acolo.... Este o ruşine naţională

Anonim spunea...

Felicitari pentru acest blog , stimata doamna Roxana Lungu! Foarte interesant.

Anonim spunea...

"Biblia, acolo nu spune"cresteti va inmultiti si stapaniti pamantul"- spune domnul Ionut..Nu stimate domn, treaba asta face partea din cartea fundamentala a evreilor- Vechiul Testament. Asta e Mentalitatea evreilor. Intre timp a mai aparut si Noul Testament. Iar Hristos nu a fost crud cu animalele. Cu nici o fiinta.
Pe viitor pot sa va asigur ca omul va trece la o alimentatie ovo-lacto-vegetariana. Sau va pieri.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@adalwolf
Avea dreptate Nietzsche!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

inca o chestie ... e ilegal ce fac? respecta legea nu? adica au permis pt a omora etc .. treaba lor tata, fiecare cu pasiuniule lui, daca-s legale np
animale jupuite sunt si in abatoare!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Ionut,
Oricum , nu sunt si nici nu voi fi politician in lumea ta si "dumneata" poti sa spui membrilor familiei DUMITALE, care se produce, probabil, pe scara blocului si in bancutele din fata usilor de termopan.
Faptul ca n-ai priceput ce am spus denota o imaturitate vecina doar cu lipsa de experienta de viata!
Despre bogati spun ce vreau, cand vreau, cum vreau si daca vreau.
Ca esti prea naiv si nu stii cum si-au castigat bogatii averea, denota ce gandire evoluata ai!
Ca pleci, la munca, luni de dimineata imi arata ca nu esti catusi de putin "bogat", nici la buzunar, nici la suflet, nici la creier!
Pe blogul meu generalizez si fac afirmatii, cum am chef. Si practic cenzura, atat de draga securisto-comunistilor!
Esti multumit?
Esti multumit cu viata ta?
Ma indoiesc, dupa modul de reactie!
Succes!
Si nu te osteni, nimeni nu sta sa corecteze ce ai scris, mai ales ca e ultima ta interventie, aici. Nu din cauza fondului ci a formei!
Pleaca, invartindu-te, pe scara ta de bloc!
Daca vii cu alte comentarii, le voi sterge instantaneu. C-asa functioneaza dictaturile!:))))

anca spunea...

credeam ca am terminat cu etichete gen anii '90!
securisto -comunisti,stimate domn,sint in toate partidele!!
chiar asa,Ruxi draga,introdu cenzura,asta era un loc civilizat unde ne respectam unii pe altii indiferent de culoarea politica!
cit despre bogatanii de p'acilea,este cunoscut faptul ca averea multora dintre ei, in occident se face in decursul unei generatii sau doua!
politician,in viziunea unora,e acela care apare toata ziua in presa precum madam udrea sau mai stiu eu cine?
Ruxi,ia niste andrele,un mop,sau apuca-te de gatit in direct la tv!
poate asa te faci remarcata!!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@ANCA,
Ma gandeam la o piftie (vegetala) cu mult usturoi,preprata, in direct!
Nu te uita la filmuletul de mai sus.
Iti va schimba viata, repere, valori, atitudini!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Nu stiu cine e anonimul impertinent? Fara posibilitatea de a purta un dialog, civilizat!
E bine, ca face trafic!
Pentru placerea lui diabolica, ii dau un clip, nu cu miei, ci cu alte animale!
Dupa care PA SI PUSI!
Esti bogat, intr-adevar daca la ora asta n-ai alta treaba!:)))
Bye!:)))))

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Iar despre Dumitale, tu nu esti TU, esti nimeni!

Anonim spunea...

Frustratii te-au gasit!!!
Ala pare bogat, dar e prost gramada.
Vrea recensamantul inbogatitilor, nu-i place de 99%.
Da-i, fata 90%, poate se simte mai bine, Poti sa-i rapesti asta?!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@anonim
Daca pot, o voi face si pe asta!:)))

Alex sau cum vreți voi spunea...

Doamne ce oameni! Deh, ce sa-i faci, ii place Mircea Badea :)

Doux Rêve spunea...

@Anonimul tare la subsol si gol sus la mansarda
Draga Anonymus,nu am nicio indoiala ca esti un om "infinit mai bogat" decat noi ceilalti muritori, dar eu iti sugerez sa te mai imbogatesti cu volumul Aureliei Marinescu - "Codul bunelor maniere astazi" in care vei descoperi ca, atunci cand i te adresezi unei DOAMNE, chiar daca nu-ti place mutra dansei, sau culoarea politica sau ideologica sau alimentatia sau coafura s.a.md., chiar si atunci i te adresezi cu doza minima de respect. Fiindca aceasta DOAMNA are mai multa experienta de viata si mai multe cunostinte decat tine...

Doamna Lungu, va rog sa ma iertati pentru ca ma bag ca musca in lapte, dar pur si simplu ma frustreaza atacurile acestea cu noroi asupra doamnelor inteligente care au un cuvant de spus si carora nu li se permite aceasta libertate de exprimare, fiind imediat puse la zid. Mai ales cand spatiul e unul personal. Marea actrita Bette Davis avea din nefericire dreptate: "Cand un barbat isi da cu parerea, e barbat. Cand o femeie isi da cu parerea, e o catea."
Eu va doresc succes in continuare si toate cele bune!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Scarlet Aurora
Ti-am vizitat blogul. Foarte frumos si sensibil.
Cartile, filmele si muzica preferata m-au surprins extrem de placut.
Prapastia dintre generatii se pare ca nu e atat de mare:)

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Snitzel,
Si mie imi place Badea.Serios!
Constat, insa, ca are un public eterogen:)

Anonim spunea...

Tot o lupta pentru supravietuire este si vanatoarea, doar ca procesul are mai multe etape decat in epoca de piatra. Scopul este acelasi, si anume material. Oamenii nu se mai imbraca direct cu blana si nu mai mananca carnea animalului facuta direct la focul din pestera. Dar, finalul, este aproximativ la fel. Animalul se transforma in bani, in profit pentru diverse planuri economice, fie restaurante, fie fabrici de haine, fie simplul perete cu trofeuri al vreunui colectionar. Si stii de ce? Pentru ca animalul, slava Domnului, nu este mai presus decat omul. Fiti siguri ca daca ar putea, ne-ar vana animalele la fel cum le vanam si noi, deoarece, intreg Universul este, pana la urma, doar o lupta pentru supravietuire. Cel mai puternic rezista, ceilalti....pa si pusi! Asa ca nu le mai plangeti de mila "bietelor animalutze" si bucurati-va ca nu au puterea si inteligenta de a ne vana si a se imbraca si ele in "piele fina de om". Dar pana acolo, va aduc aminte, de multi oameni care au murit in coltii/ghearele javrelor din lumea larga! Sper sa imi aprobi comentariu!

Anonim spunea...

Am uitat sa zic, in special pentru Anca, si multi altii care gandesc ca ea "suntem ingroziti, oripilati, vai saracul animal...". Cat de ingroziti ati fi dragilor daca v-ati vedea mama devorata de un asemenea animal?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Alexandra,
Iti aprob comentariul, ai avut vreo indoiala?
E optiunea ta!
Nu stiu daca ai vreun animal, in casa? Daca il ingrijesti sau daca ai ajuns, chiar, sa-l iubesti?!
MMM!
Cat despre mama, devorata de vreun animal, scuze, cum ar putea ajunge intr-o astfel de situatie?
Ca nu se vara in cusca leului, asa, pur si simplu???!!!
Si nici nu pleaca in padure, la plimbare, ca sa o stranga ursul, in brate!
Nimic nu justifica CRUZIMEA!!!

Anonim spunea...

Da, am si eu un pisoi, si este cel mai iubit si rasfatat animal. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa iau apararea tuturor jivinelor. Unul imi permit, unul am, unul ingrijesc,unul iubesc. Restul, supravietuiesc cum pot.
Iar cealalta parte din ce am zis, sa stii ca sunt destui care au murit in coltii "catelushilor vagaboni" pe care ii tot aparati!!! Nu trebuie sa ajungi in jungla ca sa fii atacat!
Iar cuzimea este de multe ori justificata de inteligenta!

Anonim spunea...

Ai un pisoi, pe care il iubesti!
E suficient ca sa crezi in cauza noastra! Oricat ai crede ca esti "altfel"!
Nu cred ca ti-ai face guler sau manusi din pisoiul tau!
Te dai dura, dar esti o persoana sensibila.
PETA

Anonim spunea...

Sa stii ca daca ar avea o blana speciala si as putea, l-as face manusi. Macar ii ofer "viata vesnica" si va fi mereu alaturi de mine, mai ales cand as avea nevoie ;)

Anonim spunea...

Nu stiu ce sa cred despre tine, Alexandra!
Daca ar muri de batranete, poate!
Dar nu cred ca l-ai omori, in chinuri, pentru niste manusi!
Peta

Anonim spunea...

In chinuri normal ca nu l-as omora pt ca, ma repet, il iubesc! Dar asa cum, daca as avea un copil, l-as iubi doar pe el si nu as compatimi toti puradeii cersetori de pe strada, asa si cu pisoiul meu!

Anonim spunea...

Nici puradeii aia nici cateii de pe strda n-au ajuns acolo din vina lor.
Peta

Anonim spunea...

Nici nu am zis ca au ajuns aclo din vina lor, dar daca nu ar exista, nu ne-am remarca nici noi, restul, ca fiind superiori. Dupa parerea mea, exista doar ca un termen de comparatie, doar pentru a scoate binele si frumosul la lumina (prin raul si uratenia lor). Exista ca un sacrificiu al naturii, pentru celelalte clase si categorii umane, respectiv animale. Sper ca m-am facut inteleasa!

anca spunea...

hmm,observ ca mi-a fost mentionat numele! nu stiu de ce ca doar si altii care au comenta gindesc ca si mine!
cit despre comentariul deplasat( cel cu mamele)spun doar atit:din pacate mama mea nu mai traieste,oricum nefericit exemplu!!
Ruxi ,cred ca nu am sa mai trec pe aci,nu-mi place cind amestecam lucrurile!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Anca,
Ti-am trims un mail!
Sper, sa-mi raspunzi!

Anonim spunea...

Nu ar trebui sa ma cenzurezi! Am dreptul sa-mi sustin opinia, oricare ar fi aceea, pana la capat, indiferent de cat de mult ii afecteaza pe altii. Incep sa cred ca intri in categoriile de oameni pe care pretinzi ca-i renegi! Sper sa ma insel...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Alexandra,
Nu te-am cenzurat, dar a fost o avalansa de comentarii in timp foarte scurt si probabil ai intrat la gramada, la spam.
Si apoi, un pic de "cenzura" n-a omorat pe nimeni!:)))

anca spunea...

ei na,acum primesti recomandari cum sa-ti gestionezi blogul personal!!
trebuie nitica cenzura,eu nu ma supar pentru asta!
in fond,sint alte bloguri necenzurate unde cei frustrati se pot exprima!!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Nu va mai certati intre voi, ca introduc cea mai cumplita cenzura stalinista:)))))