luni, 2 martie 2009

SE MARESC IMPOZITELE ! SI E DOAR INCEPUTUL !

Am si eu o marota.
Inca din propria campanie am aratat ca nu am incredere in judecata si experienta candidatilor si, mai apoi, a alesilor, aflati la guvernare sau nu, care nu au infiintat in viata lor un loc de munca si sunt rupti de economia reala, de piata. Care au fost bugetari inca de pe bancile liceului sau au facut"afaceri" cu statul roman, afaceri rezultate din varful pixului, cum ar spune Mircea Badea.
Din acest motiv, am sperat ca dl. Pogea, provenit din sectorul privat (aici e o alta discutie) va intelege cate ceva din mecanismele economice specifice acestei zone.
Nu a inteles nimic si s-a apucat sa propuna marirea impozitelor pentru anumite categorii de activitati comerciale: hoteluri, restaurante, comertul cu amanuntul etc.
Nu plang de grija detinatorilor unor astfel de firme, mai ales ca multe dintre ele sunt menite sa spele banii negri care trebuie justificati la un moment dat.
Dar, nu poti sa pui la gramada si sa impozitezi la fel buticul din colt, afacere de familie, in care el sta la vanzare, face aprovizionarea si inventarul, ea tine contabilitatea si sta la coada la institutiile statului pentru a depune hartii fara rost, iar copiii mai dau cu mopul si sterg praful in timpul liber, cu mall-urile, hipermarketurile si magazinele in care o geanta costa 50.000 de euro.
Dupa cum, nu poti sa amesteci pensiunile agro-turistice de 2 si 3 margarete cu hotelurile de lux, dobandite MOCA de pe vrema comunismului sau construite pe terenuri dobandite MOCA din vrema capitalismului si ridicate, eventual, cu bani proveniti din devalizarea unor banci sau alte tunuri financiare.
Si exemplele pot continua cu nemiluita.
Sunt adepta impozitarii progresive si a impozitarii suplimentare a produselor de lux.
Dar, sa faci asta, avand ca criteriu "domeniul de activitate", e o mare prostie.
Va duce la cresterea preturilor si decontul il vom suporta toti.
Elena Udrea ce spune? Ca o afecteaza in mod direct!
Vom asista la un nou scandal? Nu am sa va mint! De-abia astept!

P.S.
Pentru cei vadit insensibili la marirea impozitelor datorate de firme, aflati, dragilor, ca se maresc si impozitele pe locuinte, cu aprox. 20%, ceea ce ne va arde la buzunar pe toti, angajati si angajatori!













4 comentarii:

Anonim spunea...

Si dracusorii astia trebuie sa ne sperie?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Dracusorii astia cinci sunt: Zeus, Piticul Porno, blonda de la Plescoi, Pogea si Prostanacul? Lasand gluma la o parte, figurile triste care ne conduc au nevoie de bani sa-si satisfaca instinctele de predatori si criminale. Pacat ca romanii , ca un tot "unitar" alcatuiesc o mamaliga. In loc sa fim in strada, maturand strada cu d-alde Boc si compania, ne holbam la televiziunile care sunt menite sa ne indobitoceasca mai rau.

Anonim spunea...

Statul in Romania este dictatorial la modul mafiot oligarhic. Intreprinzatorii privati, mici si medii, nu vor fi niciodata incurajati pt ca nu fac parte din sistem. Pentru ei nu vor exista niciodata facilitati, ci doar taxe si impozite.

Anonim spunea...

Da, s-au gandit ei(prost spus pt ca ei nu gandesc) sa impoziteze pierderile. Au ales industriile in care considera ca se face evaziune fiscala. E mult mai simplu sa-i considere pe toti hoti decat sa prinda hotii. Pai nu sunt fraieri aia care declara tot?
Da' aia cu marirea pretului la curentul electric e mortala! Din cauza consumului redus maresc ei pretul pe kw!!! Ai mai auzit asa o tampenie? Sper sa nu-mi vanda mie ultimul kw :)))