sâmbătă, 28 martie 2009

TINERI CARE NU POT FI ACUZATI DE LEGATURI CU TRECUTUL COMUNIST !

Primesc foarte des mesaje pe e-mail!
Tinerii inteleg exact ce se intampla cu Romania! Am avut momente in care am crezut ca "dorm", ca li s-au spalat, deja, creierele! Iata, ca nu:
"Sunt un tanar de 26 de ani din Giurgiu si va marturisesc ca nu se mai poate trai cu talharii astia de guvernanti.S-a saturat lumea de ei.Numai ilegalitati comit, am ajuns sa fim niste scalvi in propria tara,scumpiri peste scumpiri,taxe si impozite aiurite.Auzi demnitarii, ce vile si-au tras cu suma de doar 110 mii euro in Buc., terenul gratuit de la primarie, cadou, ca doar e minunatul de guvern care ne fac viata usoara (nenorocitii).Patriciu e plin de bani din vanzarea Rompetrol,(si-a luat comision de sute mii euro), bani care trebuiau sa intre la bugetul de stat, cu acei bani si multi altii se faceau investitii, se creau locuri de munca, bani, pt pensionari etc.Cati bani s-au dus in buzunarele smecherilor din guvern, ca nici nu ne imaginam.Strazi nu avem...ne lovim numai de gropi pe carosabil.Alt caz alarmant ...se introduc accize pe telefoanele mobile,brichete si alte accesorii marunte ca cica numai sunt bani la bugetul de stat.Eu acum imi pun intrebarea :de ce nu mai sunt bani la buget,cine il administreaza ???Tot hotii de (babalai)care afirma ei ca ne conduc.Am ajuns la concluzia ca tara asta nu are un conducator cinstit,toti isi urmaresc interesul,ma refer la guvenrnanti,ei sunt preocupati de alte lucruri mult mai importante (pe unde sa-si mai construiasca vreo vila,ce masina de lux sa-si mai cumpere,ce afacere sa-si mai lanseze) ca pt atunci cand nu or sa mai fie la guvernare sa aibe viitorul asigurat,ce le pasa lor de oamenii de rand.Ma uitam intr-o seara la stiri ce fel de oameni avem in parlament...numai babalai trecuti si expirati care nu se mai pot concentra la sedinte,ii ia somnu,ori isi numara banii.De astfel de oameni avem noi nevoie ???sa stea acasa sa-si vada de batranetile lor.Ma intreb oare, cata rabdare sa mai avem noi poporul,multimea de rand, nu se mai poate cu atata nesimtire,pana cand sa le induram toare furaciunile.As putea continua pana maine....cu foarte multe cazuri....Va mai prezint un ultim caz....asa de incheiere:
Astept sa ma contactati cei care imi sustineti ideile, puterea sta in tinerii de azi.Toti pleaca pe capete in strainatate pt ca muncim pe degeaba in propria tara (salarii mizere),sa traiasca si basescu sau tariceanu cu 10 mil./luna (nu merita sa-i scriu cu litere mari.Sunt convins ca putem schimba ceva in Romania, mai putina coruptie.Unde te duci sa te angajezi, trebuie sa ai pile, si bani de spaga........
Un caz foarte alarmant .Incep sa vina strainii sa ne exploateze bogatiile din muntii Romaniei.Ne iau aurul contra unor sume derizorii...cititi va rog:

Cotidianul informeaza ca Gabriel Resources, firma care administreaza proiectul minier de la Rosia Montana, a depus cereri pentru licente de exploatare a aurului pentru zonele Baisoara, Baia Sprie, Baita, Certej, Bucium si Brad. „Nu vom pleca din Romania. Vom fi aici si peste 25 de ani. Dimpotriva, am depus cereri pentru obtinerea dreptului de extragere a aurului din mai multe zone din Muntii Apuseni. Romania este foarte bogata in resurse miniere, atit aur, cit si alte metale“, a declarat directorul financiar al Gabriel Resources, Richard Young.In plus, acesta a precizat ca firma analizeaza posibilitatea listarii la bursa din Bucuresti a companiei Gabriel Resources.Statul roman,se afla in pierdere , conform ziarului Adevarul, iar majoritatea celor care se declara impotriva exploatarii de la Rosia Montana aduc ca argument profitul derizoriu pe care statul roman il va obtine anual prin societatea Minvest SA. In opinia criticilor, profitul statului roman e prea mic in comparatie cu impactul urias pe care il va avea asupra mediului folosirea cianurilor in procesul de extragere a aurului din zacamant. Totodata, asociatiile nonguvernamentale si numerosi oameni de stiinta acuza distrugerea unor vestigii arheologice de valoare exceptionala. O echipa de arheologi francezi, care cerceteaza masivul Carnic din anul 2000, a scos la lumina galerii miniere preromane si romane unice, aflate in stare de conservare remarcabila. De altfel, Curtea de Apel Brasov a respins la sfarsitul lunii noiembrie, prin hotarare definitiva, certificatul de descarcare de sarcina arheologica pentru minele romane de la Rosia Montana. Initiatoarea plangerii, Asociatia Alburnus Maior, a invocat nereguli in obtinerea autorizatiei, precum emiterea actului fara consultarea Comisiei Nationale de Arheologie."

7 comentarii:

HTC photography spunea...

Proiectul Rosia Montana e mult mai complicat. Ni s-a bagat in cap ca ni se fura aurul. Nu e adevarat! O informatie se verifica din 3 surse, nu din una! In primul rand au fost interese uriase acolo! Iar cei ce au pierdut acum duc politica de discriminare!
1)Banca Nationala e prima intrebata daca vrea sa cumpere aur.
2)indiferent cine extrage aurul, il vinde tot cu acelasi pret Bancii Nationale. (indiferent ca e regie autonoma romaneasca, sau vreo companie straina)
3)Avantajul acestui proiect este doar ca extrage o cantitate cu mult mai mare decat orice alata companie, intr-o modalitate mult mai sanatoasa!
4) Nu ne fura nimeni aurul. Il vindem noi! Iar conditiile sunt mult mai avantajoase economiei decat orice alta varianta!

Hai sa deschidem ochii. Hai sa nu mai tipam ca :"vine lupul". Sunt roman si tin la tara mea! Dar macar sa-i lasam pe altii sa lucreze pentru noi, daca noi suntem asa de puturosi si indiferenti la bogatiile tarii!

Iar legat de ziare!!! Am lucrat intr-una din agentiile de presa importante. Nici nu aveti habar cum se liciteaza stirile. Una intra pe fluxul intern si alta iesea! Ziarul se citeste printre randuri! Si acolo sunt multe uscaturi!

Sper ca nu am jignit pe nimeni cu acest comentariu.

Ma-nclin!

HTC photography spunea...

Iar legat de conservarea vestigiilor arheologice, istorice..etc? Noi vorbim??? Noi care detinem cel mai vechi lacas de cult din Europa (biserica Densus, HD) si care e lasata in paragina? Noi? Care nici nu ne cunostem tara dar vizitam cu patima magazinele (nu muzeele) din Viena, Barcelona, Milano?
Plecam din tara si dupa 2 zile vorbim deja cu accent italian.

Sa tipam cand o sa avem puterea de a trece la fapte!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Ca sa impac pe toata lumea: nu vine nimeni sa ne fure, noi ii invitam si ne lasam furati!

octavpelin spunea...

Tineri nu pot fi acuzati de comunism,dar smescherii de Romania,da,noi singuri ne-am vandut resrusele naturale,adica guvernantii care s-au perindat timp de 20de ani la carma tarii,o seara linistita!Tavi:(

Anonim spunea...

Doamna Lungu , am trait in anii 94-95 un cosmar.Nu stiu cum e acum oate s-a schimbat.Aici in Germania cand mergi la burgurile germane cu 50-de kilometrii inainte ti se spune in 3-4 limbi ca vine cetatea si burgul respectiv.La noi mergeam cu un prieten la Sarmisegetuza Regia Ulpia Traiana.Daca nu stiam ce e acolo nici nu aveam de unse sa miros.Nici o insemnare nimica!!!IN alta tare o asmenea dovada a continuitatii noastre in Transilvania ar fi luminata feeric si inscriptionata de mai multe ori.Ca sa ne faca bine e clar daca vien un strain atunci mai mult ca sigur in calitate privata.SInt asemena oameni generosi peste tot.Dar o firma vine cu dorinta de a obtine profit.Exemplul cel mai elocvent e NOKIA.Ca roman te bucuri ca uite ce afacut dar Germania a bagatin NOKIA subventii si uite ca la Bochum acum e un oras aflat in somaj tehnic.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Domnule anonim din Germania,
Va astept cu multe alte comentarii.
Doar asa deschidem ochii romanilor inca hipnotizati de asa zisele binefaceri din afara tarii!

Alexandru spunea...

Are dreptate boss nu ne fura nimeni aurul. Dupa ce ca plangem dupa investitori straini, daca vin ii alungam. Eu cred ca in curand o sa si ia bagajele si o sa plece daca le mai punem mult bete n roate. Ma si mir ca inca n au plecat mancand pamanutul. ba chiar au bagat bani in sapaturi arheologice, nu au furat nimic, dar presa nu stie sa spuna asta stie numai sa scuipe.