luni, 23 martie 2009

SUA, INCET DAR SIGUR VA VINE MINTEA LA CAP !

In SUA, emblema "capitalismului victorios", s-a adoptat un proiect de lege care impoziteaza cu 90% genul de prime si salarii care la noi sunt denumite "nesimtite"!
Impozit progresiv, asadar.
Nu-mi dau seama cum nimeni nu pricepe cat rau a facut Romaniei adoptarea cotei unice de impozitare, de 16 % , la gramada pentru toti ! Si persistam, ca idiotii, in aceasta greseala !
In campanie, PSD si PRM si-au propus impozitarea progresiva.
PSD a fost cumparat si redus la tacere.
PRM nu mai este in Parlament. Deocamdata.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Îmi este sincer teamă că "mintea revenită la cap" este o noţiune care nu se va mai aplica în România. Chiar dacă sunt un optimist incurabil, aproape că îmi vine să cred că ne dorim auto-demolarea permanentă...

Marius Mina spunea...

Copta unica e buna , a fost doar prost aplicata si pe langa au mai existat vreo 470 de taxe si impozite care au anulat beneficiile cotei unice de impozitare.De la cine sa ne-asteptam sa gandeasca?
Obama e la fel de incompetent ca si Boc, difera doar modul de abordare.
In mazim o luna or sa inceapa si aici cu "executiile publice", Thimothy Geitner(treasury secretary) sper sa fie cap de lista.
90 % mi se pare exagerat, undeva in jur de 60% era ok.

revenim la ceea ce O'Bama nega cu ceva timp in urma de incheierea campaniei:"Spread the wealth", o metafora draga marxismului , doctrina tineretii obamiste.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Marius,
Si eu cred ca 90% e exagerat, dar probabil vor sa descurajeze fenomenul in sine.
Ceea ce ma deranjaeza la noi este ca 16% se aplica si celui care a facut specula cu terenuri si cladiri obtinute aproape gratis de la stat si vandute, apoi, scump, dar si firmelor care mai produc cate ceva si care sunt cocosate si de alte taxe, cum bine ai spus.

Anonim spunea...

Ruxi,

Sa spunem "mersi" ca nu ni se impoziteaza (inca) pierderile :)))

Anonim spunea...

Rucsi ,sa vezi ce i-a facut Hugo Chavez lui Barack Obama,a prezis falimentul USA daca se aplica bugetul acestuia ,o saptamna frumoasa!Tavi :)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu le vine nici o minte. Masura se aplica doar primelor ce depasesc 250000$.Gasesc ei portite sa imparta sumele in alte moduri.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Dramoleta,
Musca-ti limba, cunosc pe cineva care era sa o pateasca. Au vrut sa-i impoziteze pierderile!
@Tavi,
Au mai prezis si altii. Vom trai si vom vedea!:)))
@Ion de la Chiuiesti,
Of, uitasem ca au si ei portitele lor. Dar "praful" ramane aruncat in ochii bautorului de cola!

Anonim spunea...

doamna Lungu
impozitarea progresiva este o componenta a economiei sociale de piata libere.In Germania avem u venit de 7200 de euro pe an care este asa numitul venit liber dupa care se aplica o cota progresiva de la 15 la 44 la suta din venit.La aceasta se mai adauga cota de solidariate ptr reconstructia RDG-ului de 1 la suta.Sint numai cateva remarci de ordin legislativ.In urma unei vizite in Danemarca am constatat ca este un sistem asemanator celui german cu deosebirea ca impozitul maxim depaseste 50 la suta.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim,
Absolut de acord cu impozitarea progresiva, indiferent cine o promoveaza si o aplica.
Argumentele Dumneavoastra ne sunt foarte utile. Romania nu era pregatita pentru cota unica. Poate acum 20 de ani ar fi fost de folos, cand se presupunea ca incercam sa construim economia de piata pornind toti de la 0!