sâmbătă, 10 noiembrie 2012

CARE MINTE MAI TARE?

Mihai Atanasoaei a declarat miercuri ca Robert Negoita a marit taxa de salubritate din Sectorul trei cu 60%, iar apoi "i-a mintit" pe locuitorii Sectorului 3 ca acest serviciu este gratis, acuzand astfel USL ca doreste sa finanteze cu acesti bani campania electorala din Bucuresti.

"Minciuna patentata de Victor Ponta la guvernare coboara pana la nivelul administratiei locale, inclusiv la Bucuresti. USL face la Bucuresti ceea ce face in toata tara: minte cu nerusinare pe motive strict electorale. Dupa ce primarul Sectorului 3, Robert Negoita a impanzit Sectorul 3 cu afise, pliante, corturi electorale prin care anunta ca salubritatea nu mai costa un leu, Robert Negoita de fapt a crescut taxa de salubritate cu 60%.
Prin comparatie in mandatul fostului primar al Sectorului 3, pedelistul Liviu Negoita, taxa de salubritate a crescut cu doar 3,6% in patru ani.In numai cinci luni de zile de la preluarea puterii USL prin Robert Negoita creste taxa de salubritate cu 60% si apoi minte ca acest serviciu este gratuit", a sustinut purtatorul de cuvant al PDL Bucuresti.
De asemenea democrat-liberalul a prezentat o hotarare a CL de Sector care arata ca taxa de salubritate va creste cu un procent de 60% incepand cu 1 noiembrie 2012.

"Hotarare a Sectorului trei prin care se indexeaza, deci creste taxa de salubritate cu un procent de 60% incepand cu data de 1 noiembrie, adica de maine ( joi n.r.). Hotararea este asumata prin semnatura personala a domnului Robert Negoita, acelasi primar care anunta tot Bucurestiul ca la Sectorul trei lumea nu mai plateste taxa de salubritate", a punctat el.

Atanasoaei a precizat ca prin aceasta crestere de 60% locuitorii Sectorului trei vor plati "din buzunarele lor" cu 37 de milioane de lei mai mult decat pana acum.
"Aceasta crestere de 60% inseamna practic ca locuitorii Sectorului trei pe care Robert Negoita ii minte ca nu mai platesc nimic pe salubritate vor plati din buzunarul lor, din buzunarul Sectorului trei cu 37 de milioane de lei mai mult decat pana acum (...). Masura gratuitatii anuntata deci de USL prin Robert Negoita este de fapt o simpla minciuna electorala menita sa pacaleasca locuitorii Sectorului trei", a sustinut fostul prefect al Capitalei.
Ecaterina Andronescu si Eugen Nicolaescu, finantati din taxa de salubritate?
El a mai spus ca scopul USL este sa finanteze cu acesti bani campania electorala din Bucuresti pentru a-i sprijini pe colegii din PSD care vor candida la alegerile parlamentare.

"Scopul USL si a lui Robert Negoita este insa cu totul altul. Scopul lor este sa finanteze, sa bage bani in campania electorala a USL la Bucuresti pentru a-si sprijini colegii de partid, pe doamna Ecaterina Andronescu, pe domnul Eugen Nicolaescu si cine mai candideaza", a opinat democrat-liberalul.

Purtatorul de cuvant al PDL Bucuresti a precizat ca "locuitorii Bucurestiului care mai sunt mintiti in felul acesta pot singuri sa verifice discutand cu asociatiile de proprietari si intrebandu-i daca au semnat vreun act cu compania de salubritate, prin care taxa de salubritate sa se reduca la zero sau sa fie mai mica".
"Nu exista asemenea contracte, exista doar demersuri politice, de campanie si mai grav din punctul nostru de vedere finantari de campanie prin aceasta rostogolire a banului public", a completat democrat-liberalul.
Fiind intebat ce motiv a avut Robert Negoita pentru indexarea taxei de salubritate, Atanasoaei a spus ca s-a invocat "modificarea indicilor de inflatie".

"De fapt, despre ce e vorba: ca ei sa poata sa anunte public ca oamenii nu mai platesc taxa de salubritate a trebuit sa majoreze cu 37 de milioane de lei plata acestui serviciu. Altfel spus locuitorul Sectorului 3 nu mai plateste direct la firma de salubritate, in schimb plateste prin bugetul local care tot al lor este, al locuitorilor Sectorului 3. Contractul are o valoare totala de 61 de milioane de lei, ori 60% cat este majorarea rezulta undeva la 36,6 milioane de lei. (...) Cu acesti bani se poat face alte lucruri. Sa nu uitam ca avem deficit de gradinite in toata Capitala, avem deficit de locuinte sociale. Nu-i intereseaza partea aceasta. Au nume sonore care candideaza in Sectorul 3, domnul Eugen Nicolaescu, doamna Ecaterina Andronescu, a caror campanie trebuie finanta cumva de USL", a explicat fostul prefect.
Democrat-liberalul a punctat faptul ca desi consilierii PDL nu au votat aceasta hotarare, ,,din pacate", votul lor ,,nu a contat" prea mult.
"Consilierii nostri nu au votat aceasta Hotarare. Din pacate votul lor nu a contat prea mult. Ei au mandat de la noi sa nu voteze astfel de Hotarari si, mai mult, sa ni aduca la cunostiinta astfel ca noi sa explicam ca, de fapt, nu exista nici un interes pentru administratie, nu exista interes pentru masuri serioase, ci doar campanie si finantarea acesteia", a declarat el.



Niciun comentariu: