vineri, 23 noiembrie 2012

MESAJUL CANDIDATEI RUXANDRA-GEORGETA LUNGU, DIN COLEGIUL 10 AL CAPITALEI PENTRU CAMERA DEPUTATILOR TRANSMIS LA RADIO ROMANIA ACTUALITATI

Este un interviu dat prin telefon la Radio Romania Actualitati. PRM a avut alocat un spatiu de 5 minute. Le multumesc realizatorilor, pe aceasta cale, ca transmit mesajul PRM in toata tara, spre deosebire de mass-media aservita politic. Nu am stiut si nici nu am intrebat depre ce vom vorbi. Nu citesc de pe foi scrise dinainte, imi plac discutiile lejere, tonul colocvial si, mai ales, pe intelesul tuturor. Am incercat sa cuprind cat mai multe probleme intr-un timp scurt.
6,11,2012 – RRA – Tribuna electorala


Realziator: Iar noi continuam cu reprezentantul Partidului Romania Mare, doamna Ruxandra Lungu. Buna seara!

Ruxandra Lungu: Buna seara!

Realizator: Buna seara, doamna. Candidati din partea Partidului Romania Mare, in Bucuresti.

Ruxandra Lungu: Candidez in Colegiul 10 din Capitala. Este un colegiu central ...

Realizator: In sectorul 3.

Ruxandra Lungu: ... care face parte din sectorul 3. Este un colegiu greu de cucerit, dar ma bucur pentru faptul ca oamenii sunt mai greu de cumparat si atunci celelalte partide care se ocupa cu pomeni electorale si cu tot felul de cadouri si  mici santaje nu au sanse atat de mari si probabil, din cauza asta, nici contracandidatii mei nu sunt foarte puternici.

Realizator: Spuneti-ne mai multe despre dumneavoastra, pentru cei care nu va cunosc inca.

Ruxandra Lungu: Pentru cei care nu ma cunosc, pot sa spun atat: sunt profesor, sunt si jurist. Am absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana si Facultatea de Drept la Universitatea din Bucuresti. Sunt manager la o firma privata. Din 1992 creez locuri de munca. La altceva nu ma pricep, decat sa creez locuri de munca, fac parte din PRM din anul 2003 iar in anul 2009 am fost aleasa Presedinta Organizatiei de Femei a Partidului Romania Mare. Sunt nascuta in Bucuresti. Locuiesc aici, in colegiul meu. Aici locuiesc, aici candidez.

Realizator: S-a vorbit mult despre locuri de munca si despre proiectele partidelor despre locurile de munca.

Ruxandra Lungu: Da. Am auzit.

Realizator: Ce proiecte are Partidul Romania Mare?

Ruxandra Lungu: Am auzit toate promisiunile si toate proiectele pe care le au celelalte partide. Bineinteles, si noi avem proiecte similare si ne dorim ca locurile de munca sa se inmulteasca si milioanele de romani sa revina si sa munceasca in Romania. Ceea ce ma deranjeaza, insa, profund ,este ca exact acele partide care au contribuit la disparitia locurilor de munca, exact ele discuta acum despre infiintarea a noi locuri de munca, cand ele le-au distrus, deci acesta este un paradox. S-a mai discutat despre reducerea unor taxe si impozite. Vreau sa va spun, ca angajator, ca 5% din CAS sau ce se spunea acolo inseamna mai nimic, deci taxele si impozitele pentru locul de munca ar trebui reduse cu 75%, ca acea economie gri, sa-i zicem “munca la gri”, sa iasa complet la suprafata si atunci sa existe un salariu minim pe economie si de 1.000 de lei, si de 1.200 de lei, dar taxele sa fie in asa masura calculate, astfel incat angajatii si angajatorii sa aiba deopotriva niste avantaje de pe urma scaderii acestor taxe. Deci, despre locuri de munca pot sa va spun foarte multe. Ce m-a pus, insa, pe ganduri este ca sunt partide care au discutat despre federalizarea Romaniei foarte lejer, ca si cum ar fi uitat ca in Constitutie scrie foarte clar ca Romania este un stat national si unitar si ideea cu regionalizarea, cu federalizarea, eu zic ca nu este buna, pentru ca nu toate regiunile acestei tari si nu toate judetele sunt la fel de bogate in resurse materiale, naturale, umane si aceasta inegalitate nu trebuie exploatata in acest fel. Sunt judete foarte bogate, in fine, fie ca stau pe o punga de petrol, fie ca sunt la Marea Neagra si au turism, dar sunt si judete foarte sarace. Ce facem acum? Si asa societatea noastra s-a polarizat extraordinar de mult, acum vrem sa facem diferente intre judete, sa facem diferente intre regiuni, unele sa se dezvolte mai mult, altele mai putin? Nu mi se pare corect, deci asta nu inseamna dreptate sociala si in niciun caz nu va fi pace sociala in acest caz.

Realizator: In cazul in care veti intra in Parlament, cand se va pune problema aliantei cu alte partide, spre cine va veti indrepta?

Ruxandra Lungu: Uite, o sa fac si eu acum ca UDMR-ul, care se preocupa, dupa cum a declarat, numai de castigarea alegerilor si nu stie cu cine se va alia si voi spune si eu acelasi lucru, cu cine nu ne vom alia cu siguranta: cu UDMR-ul. Deci asta este clar si in al doilea rand, am auzit ca doamna Sulfina Barbu vorbea despre absente, despre exmatricularea parlamentarilor chiulangii. De acord, dar ar trebui sa ne gandim foarte serios si cu ghilimelele de rigoare, la“exmatricularea” traseistilor politici, pentru ca este una dintre marile racile ale acestui sistem electoral, ca se admite traseismul politic. S-a intamplat, de exemplu, in colegiul meu, in care am candidat si in 2008 si am avut ca adversar un domn de la PDL, care a castigat colegiul din prima, cu 60%, ceva de genul acesta. Bine, sustinut de fostul primar si asa mai departe. Unde credeti ca este domnul acum? La USL. A fugit la USL, n-a mai indraznit sa vina sa candideze tot in sector, tot aici. Deci astfel de fenomene trebuie stopate.

Realizator: Si ce este de facut pentru relansarea economica a Romaniei?

Ruxandra Lungu: In primul rand, este vorba de locurile de munca, trebuie sa incurajam investitorii autohtoni. Tot aud de investitori straini. Stati, domnilor, ca exista si investitori autohtoni. Sa reindustrializam tara, sa refacem sistemul de irigatii si sa valorificam potentialul acesta agricol cu care am fost inzestrati - asta este foarte important - si sa scadem taxele, astfel incat capitalismul autohton, cat s-a dezvoltat el, sa nu mai fie sufocat de marile monopoluri si sa putem, intr-adevar, sa dezvoltam tara cu romani pentru romani.

Realizator: Va rog frumos, 24 de secunde... Mesajul de final.

Ruxandra Lungu: Si prin romani ma refer la cetatenii intregii tari... Mesajul de final suna asa: nu ne este rusine cu faptul ca dorim ca bogatiile tarii sa fie administrate de statul roman, in folosul tuturor romanilor si a cetatenilor nostri, nu ne este rusine cu faptul vrem ca cele 4 milioane de romani sa se intoarca sa munceasca la ei acasa, iar tinerii sa aiba un viitor predictibil in tara noastra, si noi consideram ca numai PRM poate salva Romania.

Realizator: Va multumesc frumos, am fost in legatura directa cu doamna Ruxandra Georgeta Lungu. Domnia sa este candidat la Camera Deputatilor, Colegiul 10 din sectorul 3, iar ultimul invitat al emisiunii este domnul Mircea Costache...

Niciun comentariu: