joi, 15 noiembrie 2012

MESAJUL CANDIDATEI PRM LUNGU RUXANDRA-GEORGETA CATRE TINERII CARE NU VIN LA VOT!

Editorialul meu din ziarul "Tricolorul" de azi, postat anterior este varianta "soft" pentru cine mai citeste printre randuri.
Pentru cine nu vrea am si varianta "hard|".
Totul a pornit de la un prieten, obligat sa se pensioneze anticipat ca sa aiba grija de sotia lui bolnava de cancer, in varsta de 58 de ani. Cu un copil de crescut si cu un salariu relativ mic, nu a avut suficienti bani sa suporte costurile unui tratament mai sofisticat si nici sa angajeze pe cineva sa-i poarte de grija sotiei si copilului cat el se afla la serviciu. Impreuna castigau in jur de 23 de milioane de lei vechi. Se descurcau, cat de cat. Stiti ce fel de pensie primeste acum? 3,5 milioane lei vechi (350 de lei) dupa 41 de ani de munca!!!!!!! pentru ca a fost penalizat pentru pensionare anticipata si va trebui sa traiasca asa pana la 65 de ani cand s-a stabilit pentru barbati varsta de pensionare. Nu vreau sa ma gandesc daca se intampla ceva cu sotia lui si ramane cu pensia de 350 de lei, cu facturi, cheltuieli si copil care merge la scoala. Nu i-ar ajunge nici pentru cheltuielile de intretinere de la bloc.
Cand Guvernul Boc a marit varsta de pensionare pentru femei si barbati NIMENI, in afara de PRM nu a protestat. NIMENI nu a intrevazut genocidul!
Cei batrani au stat in banca lor si au multumit lui Dumnezeu ca regimul trecut ii scotea pe oameni la pensie la 55-57de ani (femeile) de ani sau 60-62de ani (barbatii). Nu s-au gandit ca pe copiii lor ii vor cara cu targa de la serviciu direct la cimitir. Nu le-a pasat.
Cei tineri s-au gandit ca ohooo.... mai e mult pana la pensie."S-ajung eu acolo!", asa ziceam si noi la 30 de ani. Nu au protestat.
Multi se gandesc sa plece afara. Numai ca vremurile acelea s-au cam dus. In vremuri de criza, natiunile adevarate se apara, pastreaza locurile de munca bune pentru conationalii lor.
Stiu ca unii dintre voi sunt mandri ca lucreaza in multinationale, sunteti manageri de top, aveti cariere promitatoare in fata. Intre noi fie vorba, nu cred ca merita stresul si ruinarea sanatatii. Acum, viata vi se pare roz, nu va ganditi la politica, nu mergeti la vot pentru ca "toti sunt la fel" etc.
Numai ca circula si o gluma cam proasta: "Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa zambeasca? Ii spui ce planuri ai!"
Asa ca dragilor, ganditi-va si la viitor. Si aici ma adresez tinerilor care provin din familii normale, cu venituri medii si nu geniilor IT sau celor de bani-gata.
Doamne-Fereste, iesi seara dintr-un club si o beizadea retardata, fara permis si drogata te izbeste cu masina pe trecerea de pietoni. In cazul fericit, mori pe loc. In cazul nefericit, stai in coma, ramai cu sechele toata viata si iti pierzi si serviciul, caci capitalismul nu este milos cu defavorizatii sortii. Si, va trebui sa traiesti dintr-un ajutor social. In ambele cazuri. beizadeaua scapa basma curata.
Sau, iti intemeiezi o familie si, din nefericire, ti se imbolnaveste copilul. De o boala care necesita un tratament foarte costisitor. Ai vinde casa, dar e luata in rate pe 20 de ani de acum incolo. Ai vinde masina, dar e in leasing. Si mai ai si alte datorii la banci, pentru plasme, vacante si alte cele. Si parintii nu te pot ajuta pentru ca sunt pensionari, iar pensiile sunt cum sunt. Iar cercul tau de prieteni este format din oameni normali, ca si tine. Si, ghinion, nu pici nici pe vreo campanie electorala ca sa se milostiveasca vreun miliardar de tine, sa devii trofeul lui, plimbat pe la televiziuni.
Atunci iti vei aminti, poate, ca a existat un partid justitiar care promisese dreptate sociala. Iar tu, ai ras! Care promisese locuinte pentru tineri. Iar tu, ai ras! Care promisese sanatate gratuita pentru toata lumea prin redistribuirea prioritatilor din bugetul de stat. Iar tu, ai ras! Care promisese relansarea economiei nationale si incurajarea afacerilor de familie care sa stopeze emigratia. Iar tu, ai ras!Care promisese un nivel de trai decent fara sa trebuiasca sa muncesti, ca un rob, 12 ore pe zi. Iar tu, ai ras!

Pentru ca te descurcai: job bun,sanatate de fier, familie implinita, shopping, vacante, pensie privata. Deschid paranteza: cine isi imagineaza ca va prinde ceva din pensia aia privata se inseala amarnic, dar n-am timp de explicatii.

Desi este normal sa va indemn sa votati cu PRM, trec peste acest indemn si va rog doar atat: veniti la vot! Nu vreau ca soarta mea sa fie decisa de 15% din populatie si aceea formata din activisti de partid sau oameni care se vand pe o suta de lei. Daca vreti sa votati tot cu hotii, nu aveti decat, sa stim o socoteala, sa ne supunem unei majoritati reale. Sau, puteti vota cu partide care nu sunt vinovate de talharirea tarii, alegeti voi cu cine si de ce. Dar, veniti la vot si decideti-va propria soarta!

Niciun comentariu: