vineri, 23 noiembrie 2012

DE CE E NEVOIE DE PRM IN PARLAMENTUL ROMANIEI!

Pe acest blog, daca dati o cautare, nu veti vedea afirmatii rasiste, extremiste sau de domeniul nationalismului dus la absurd. Ce se intampla acum la Arad nu are legatura cu maghiarii. Maine-poimaine ne trezim cu urmasii vreunui boier moldovean care vrea, sa zicem, o parte din Vrancea. Mai tineti minte ca venise unul ca  urmas al lui Stefan cel Mare si revendica toata Moldova, inclusiv cea de peste Prut?
Cazul de fata este legat de modul in care functioneaza si va functiona Mafia transpartinica a retrocedarilor. Treziti-va, oameni buni, desi tare mi-ar place sa spun : Treziti-va, bai! Nu mai faceti misto de PRM, veti ramane toti pe drumuri si veti redeveni sclavi in propria tara!

DIN ZIARUL TRICOLORUL DE AZI! NU UITATI SA-L CITITI PE FACEBOOK!

"Situaţie de necrezut într-un sat din Arad. Moştenitorii unui nobil maghiar au cîştigat în instanţă localitatea şi cer evacuarea oamenilor.

O familie a cîştigat în instanţă 8.700 de hectare de păduri şi terenuri din judeţul Arad, adică întreaga suprafaţă a satului Nadăş, inclusiv biserica. Reprezentanţii familiei au mers, miercuri, cu un executor judecătoresc să evacueze unele terenuri, intrînd în conflict cu localnicii.
Reprezentanţi ai familiei care a obţinut o sentinţă definitivă şi irevocabilă la Tribunalul Arad, prin care primeşte aproximativ 8.700 de hectare de terenuri în jurul localităţii Nadăş, s-au prezentat, miercuri, cu un executor judecătoresc pe unul dintre terenurile care i-ar reveni şi pe care există o gospodărie.
Peste 30 de localnici s-au adunat pentru susţinerea celor care locuiesc în această gospodărie, afirmînd că beneficiarii sentinţei au obţinut practic toate terenurile şi pădurile din zona satului. Tot miercuri, beneficiarii sentinţei au mers cu un buldozer pe o păşune unde există un adăpost, intenţionînd evacuarea zonei. În ambele situaţii, jandarmii şi poliţiştii au intervenit pentru a fi evitate conflictele între părţi, astfel că nu s-au semnalat incidente.
Petrică Horga, viceprimarul comunei Tauţ, de care aparţine satul Nadăş, a declarat că sentinţa de restituire în natură a 8.700 de hectare de terenuri datează din 2007, iar în ultimul an beneficiarii acesteia au început să o pună în aplicare, identificînd terenurile şi intrînd astfel în conflict cu localnicii.

Pe măsură ce localnicii au fost anunţaţi că pierd dreptul de a lucra terenurile agricole şi nu mai pot să folosească păşunile, aceştia au deschis alte procese cu noii proprietari, procese care se află pe rol. „Este o situaţie grea, oamenii se tem că rămîn fără sursa de supravieţuire. Practic, familia respectivă a cîştigat întreaga suprafaţă a satului. Cea mai mare parte sînt terenuri împădurite, peste 5.000 de hectare, aşa că noii proprietari au acum şi un ocol silvic privat“, a declarat viceprimarul.
Conform sursei citate, cea mai mare parte a terenurilor cîştigate au fost deja restituite noilor proprietari, în timp ce pentru o parte mai există conflicte în instanţă.

Edilul a spus că familia care a obţinut terenurile a prezentat în instanţă documente din care a rezultat că este moştenitoarea unui grof, Iosif Grosz, care a deţinut importante proprietăţi în zonă în perioada interbelică. „În urma reformelor agrare, localnicii au primit terenuri pe care le-au lucrat, dar unii nu au şi titluri de proprietate“, a spus viceprimarul."

Un comentariu:

Anonim spunea...

In Nadas nu prea sunt nici moldoveni, nici olteni, nici tigani, nici unguri. Sunt romani care se trag de prin Banat, veniti in padurile din Muntii Zarandului pe vremea cand turcii facusera din Banat un soi de boulevard in drumul lor spre Budapesta si Viena.

E adevarat, pana pe la 1910 majoritatea erau iobagi si jileri/jeleri pe mosia grofului Iosif Grosz, iar foarte putini erau privilegiati/favorizati (preoti, invatatori, etc. - fara obligatii de a muncii pe mosia grofului).

Azi, in anul de gratie 2012, nadasenii sunt readusi la situatia pe care o aveau anterior lui 1846 (pt ca dupa aceasta data au inceput sa primeasca treptat o serie de drepturi) datorita faptului ca oameni marunti, care vremelnic ocupa functii si demnitati in statul roman, au fost/sunt orbiti de BAN, de “ochiul dracului”, au vrut sa devina “NOBILI”, furand din averea statului si a oamenilor, pe care in mod normal ar fi trebuit sa o apere.

Este vorba de un GRUP DE CRIMINALITATE ORGANIZATA in cel mai adevarat sens al definitiei, constituit din aceasta familie Colteu, din primarul comunei Taut – Gheorghe Ples-, case de avocatura (…de casa ale unor politicieni si potentati din judet), functionari publici din diverse institutii ale statului (OCPI, arhive, etc.), judecatori, oameni politici aflati in diverse dregatorii la nivel de judet, etc.

Printr-un proces fulger, care a durat mai putin de 2 luni, au fost date familiei Colteu (un mostenitor dubios, cu acte fabricate de notari iscusiti) 8762 ha de teren, adica toate suprafetele fostei comune NADAS, in realitate chiar mai mult decat exista in mod real.
Au fost retrocedate si biserica, si cimitirul, si drumurile, si apele, si terenurile de sub scoala si alte institutii publice, de sub casele oamenilor, dar si pamanturile, padurile, pasunile comunale şi composesorale, care până in prezent au apartinut locuitorilor din Nadas, fiind dobândite de locuitori prin diverse ordonante imperiale (curii ungare) si prin reformele agrare:
1. decizii ale Curiei ungare pentru urbarialisti prin care au fost acordate competinte urbariale pentru iobagi, jileri si privilegiatii din Nadas;
2. Legea veche din Ardeal 1913, emisa de catre imparatul Franz Joseph, prin care s-a atribuit nadasenilor pasune, padure, drumuri;
3. Legea agrara din 1921, prin care Grosz Iosif a fost expropiat de statul roman si despagubit de peste 715 ha care au fost atribuite localitatii;
4. Reforma agrara din 1945, prin care au fost improprietariti invalizii de razboi, vaduvele si copiii orfani in urma celor doua razboaie mondiale.

Suprafetele care au facut obiectul acestor legi au fost expropriate de catre statul român, acesta platind fostului proprietar sume uriase la vremea respectiva. Statul roman are documente privind expropierea, insa, din pacate, reprezentantii statului care ar fi trebuit sa prezinte aceste dovezi in instanta au “facut nevazute” documentele respective (hotarari ale Comisiilor judetene de expropriere, decizii judecatoresti, harti cadastrale, extrase din CF, etc.).

Asfel, Nadasul este primul sat din Romania pe care autoritati/functionari ale statului roman , care trebuie sa deserveasca interesele statului (“public servants” sunt numiti acesti oameni in democratiile consolidate), l-au trimis inapoi in timp, cu peste 150 de ani.

Nadaseni, treziti-va!